جدیدترین مقالات

...
🟣 فضای مجازی، فست‌فود دیجیتال و بحران صبر 🟣 فضای مجازی، فست‌فود دیجیتال و بحران صبر 🟣 فضای مجازی، فست‌فود دیجیتال و بحران صبر

✍🏼 مجتبی سالاری
🔹عصر دیجیتال و فناوری‌های نوین هرچند زندگی را آسان‌تر کرده‌اند، اما تأثیرات عمیقی بر صبر و تحمل انسان‌ها گذاشته‌اند. دسترسی فوری به اطلاعات فراوان و انتظار دریافت بازخوردهای سریع، باعث کاهش توانایی افراد در تحمل فرآیندهای زمان‌بر شده است. این موضوع نه تنها بر تمرکز و یادگیری تأثیر منفی گذاشته، بلکه سلامت روان و تعاملات اجتماعی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
🔹از سوی دیگر، وسوسه دسترسی به محتواهای غیراخلاقی و وب‌گردی‌های بی‌حاصل، گاه تاب و توان افراد را کاهش داده و آن‌ها را در معرض بحران‌های اخلاقی قرار می‌دهد.
🔹 اما راه حل چیست؟ امام علی (ع) می‌فرماید: «الصَّبْرُ مِفْتَاحُ الْفَرَجِ»(صبر کلید گشایش است). از این سخن فهمیده می‌شود که صبر نه تنها یک فضیلت اخلاقی، بلکه کلید موفقیت در زندگی است؛ حتی در فضای مجازی.
سه شنبه ۱۴ اسفند ۳
🟢نهج البلاغه؛ آیین‌نامه زیست اخلاقی در فضای مجازی 🟢نهج البلاغه؛ آیین‌نامه زیست اخلاقی در فضای مجازی 🔸در جامعه ما به عنوان جامعه ای دینی، یکی از مهم ترین ابزارها برای تدوین اخلاقیات فضای مجازی، و راهنمایی و ترغیب کاربران به درست زیستن در این فضا، بهره گیری از آموزه های دینی است.

🔸خوشبختانه هم سیره پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهلبیت(ع)، هم سخنان آنها گنجینه ای غنی از دستورالعمل های اخلاقی است که می‌تواند راهنما و گره گشای مشکلات اخلاقی در فضای مجازی باشد.

🔸فقط باید آنها را متناسب با مسائل و نیازهای این فضا بازخوانی کرد. و این مسوولیت سنگین بیش از دیگران بر عهده مبلغان دین، حوزه های علمیه و رسانه های جمعی است.

يكشنبه ۱۲ اسفند ۳
🌺 جلوه گری رخساره رمضان مبارک باد 🌺 جلوه گری رخساره رمضان مبارک باد 🌺هلهله با هلال ماه
جلوه گری رخساره #رمضان بر آنان که دل در گرو مائده های آسمانی دارند، و سفره نشین رزق واسعه خداوندند مبارک باد.
🌙در سحوری اسحار این ایام، دیگران،از رفتگان و ماندگان، را به لقمه ای #دعا میهمان کنیم؛ باشد که «آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند» نیز ما را رهین دعای خیرشان کنند.
حسینعلی رحمتی
12/12/1403
اول ماه رمضان 1446ق
يكشنبه ۱۲ اسفند ۳
🌀در عصر تجدد، تخریب سنت هنر نیست 🌀در عصر تجدد، تخریب سنت هنر نیست 🔻جامعه ما هنوز نه کاملا همه الزامات (خوب یا بد) جامعه مدرن را پذیرفته، نه چون سده های گذشته کاملا دلبسته و وابسته سنت های دینی و فرهنگی خویش است؛ بلکه، به ویژه نسل جوان آن، از هریک از سنت و تجدد چیزهایی را گرفته و چیزهایی را وانهاده اند. از این منظر شاید «جامعه در حال گذار» باشیم.
🔻در چنین وضعیتی، این وظیفه اخلاقی و ملی و دینی حوزویان و دانشگاهیان و دیگر اقشار فرهیخته است که اولا شناخت درستی نسبت به این وضعیت پیدا کنند، ثانیا جامعه را برای عبور درست و کم هزینه از این مقطع تاریخی راهنمایی کنند. از جمله این که به آنها بیاموزند زیستن در عصر تجدد (چه رسد به پساتجدد) به معنای فراموشی و از آن بدتر، تخریب سنت نیست، و حفظ سنت لزوما به معنای عقب ماندگی و زمان ستیزی نیست.
جمعه ۱۰ اسفند ۳
💢 تلاش حوزویان در زمینه هوش مصنوعی ارزش‌مند است؛ اما... 💢 تلاش حوزویان در زمینه هوش مصنوعی ارزش‌مند است؛ اما... اطلاع‌رسانی درباره فعالیت‌های حوزه در زمینه هوش مصنوعی، ضعیف است. عمده اطلاع‌رسانی‌ها در سایت مراکز حوزوی و در پیام‌رسان‌های داخلی است. از این رو بسیاری از افراد،‌ که اتفاقا بایستی جامعه هدف حوزه باشند چون عمدتا در پیام‌رسان‌های غیرایرانی مثل تلگرام هستند از این فعالیت‌ها بی‌خبرند و گمان می‌کنند حوزه‌ها در زمینه هوش مصنوعی نه تنها فعال نیستند که مخالف جدی آن هم هستند. چهارشنبه ۸ اسفند ۳
آمار سایت
مشاهده کامل آمار