جدیدترین مقالات
...
اخلاق ساخت دوربین مخفی
اخلاق ساخت دوربین مخفی
ساخت دوربین مخفی سابقه ای طولانی تر از پیدایش فضای مجازی دارد ولی در سال های اخیر به مدد فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و آسان شدن ساخت آن، همچنین به خاطر نقشی که در جذب فالوور و تبلیغات دارد رشد چشمگیری داشته است. دوربین مخفی به خاطر جذابیت هایی که دارد هم میتواند ابزاری برای ترویج کارهای خوب باشد هم تشویق به کارهای نادرست. اما در هر صورت بایستی در ساخت آنها چند اصل اخلاقی مراعات شود. از جمله این که....
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
جدیدترین مقالات
»
♨️ فضای مجازی، و تخریبِ حریم خصوصی با کُلنگِ کلیک
♨️ فضای مجازی، و تخریبِ حریم خصوصی با کُلنگِ کلیک
✍🏼 نفیسه جلالی
🔹حریم خصوصی بخشی از زندگی افراد است که تمایل ندارند دیگران به آن دسترسی داشته باشند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه شبکههای اجتماعی، حفظ حریم خصوصی اشخاص کمتر مورد توجه قرار میگیرد و افراد گاه به طور ناخواسته اطلاعات خود را در اختیار دیگران قرار میدهند.این کار پیامدها و آسیبهایی را هم برای افراد و هم برای جامعه به دنبال دارد.
🔹 از سوی دیگر، عده ای هم هستند که دنبال سَرَک کشیدن به حریم خصوصی دیگران و سوءاستفاده از نقاط ضعف آنها هستند.
🔹وجود این افراد به اندازه ای مشکل آفرین است که امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر میفرماید: «باید دورترین و بدترین رعیّت نزد تو کسی باشد که بیش از دیگران در جست و جوی عیب های مردم است» («وَ لْیَکُنْ أَبْعَدَ رَعِیَّتِکَ مِنْکَ، وَ أَشْنَأَهُمْ عِنْدَکَ، أَطْلَبُهُمْ لِمَعَائِبِ النَّاسِ»).
🔹بنابراین باید به کاربران شبکه ها نسبت به دوری از این افراد و عدم تشویق آنها با لایک و کلیک هشدار داد.
📌همچنین بایستی مهارتهای لازم را به مردم برای حفظ حریم خصوصی خود در فضای مجازی آموزش داد.
۲۷ اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
💥«اندکی اندیشه» ضرر ندارد
دوشنبه ۲۷ اسفند ۳
🟢 تعامل مردم و مدیران؛ لازمه اخلاقی سازی فضای مجازی
🟢 تعامل مردم و مدیران؛ لازمه اخلاقی سازی فضای مجازی
✍🏼مجتبی سالاری
🔸یکی از عوامل کلیدی در اخلاقی شدن فضای مجازی، تعامل جامعه و حاکمیت است. همکاری این دو میتواند به ایجاد فضایی امن، تقویت فرهنگ دیجیتال، ارتقای اخلاق کاربران و کاهش آسیبهای اخلاقی این فضا کمک کند.
🔸این پیشنهاد ریشه در آموزه های دینی ما دارد. به عنوان مثال، حضرت علی(ع) به کارگزاران خود توصیه کرده: «در تصمیمگیریها، با صاحبان رأی و عقل مشورت کن، سپس بر آنچه درست میبینی، قاطعانه عمل کن.» («أَشْرِکْ فِي الرَّأْيِ أَهْلَ الرَّأْيِ وَ الْعَقْلِ، ثُمَّ اعْزِمْ عَلَى مَا تَرَى مِنْ ذَلِکَ بَعْدَ الْمَشُورَةِ»).
🔸در این مسیر، مردم، به ویژه جامعه نخبگانی، باید راهکارهای خود را برای رعایت اخلاق، احترام به حقوق دیگران، و فرهنگسازی در این فضا ارایه کنند. حاکمیت هم باید از این نظرات استقبال، و با کارهایی چون تدوین قوانین و ایجاد زیرساختهای لازم، زمینه اجرایی شدن آنها را فراهم کند.
📌نتیجه تعامل مردم و حاکمیت، نه تنها سالمتر شدن فضای مجازی، که شکلگیری جامعهای اخلاقی و پیشرفته در عصر فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی خواهد شد.
دوشنبه ۲۷ اسفند ۳
🍄 فضای مجازی، و هر چیز که در جستن آنی، آنی
🍄 فضای مجازی، و هر چیز که در جستن آنی، آنی
✍🏼 یونس عیسوَند
✅«خودشناسی» یکی از دستورات موکد دینی است، و امروزه یکی از بهترین و در دسترسترین ابزارها برای این کار، همین رفیق گرمابه و گلستان ما یعنی «تلفن همراه» است.
✅ از جمله شاخصهای خودشناسی این قاعده طلایی امیرالمؤمنین(ع) است که فرمود: «ارزش هر انسانی به اندازه چیزی است که آن را نیکو میشمارد»(«قِيمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»).
✅شما با همین شاخص علوی میتوانید با نگاه به صفحات، کانالها و گروههای پُربازدید خود و نیز لیست مخاطبین و همراهان مجازیتان، حقیقت گرایشات نفسانی خود را ارزش گذاری کنید. اگر با خوبان در ارتباط هستید و صفحات مفید را دنبال میکنید، هم افق آنان هستید و اگر با بَدان نشستهاید و آنان را تشویق کنید در زمره آنان هستید. اگر اخبار خوب را پیگیری میکنید پُر از انرژی مثبت هستید و اگر افراد و محتوای نامناسب را دنبال میکنید درونتان میل به تیرگی دارد.
📌در همین راستا روانشناسان میگویند: شاکله و شخصیت شما نتیجه میانگین شخصیت پنج نفری است که با آنها دائما مراوده دارید!
يكشنبه ۲۶ اسفند ۳
🟣 هوش مصنوعی؟ آری؛ ولی انسان چیز دیگری است
🟣 هوش مصنوعی؟ آری؛ ولی انسان چیز دیگری است
✍🏼زهرا جلالی
🔸مدتی است که برخی از افراد برای مشورت و کسب ایده و تصمیم گیری به هوش مصنوعی رجوع میکنند. و ممکن است در آیندهای نه چندان دور، به آن وابستگی شدید پیدا کنند به گونه ای که موجب تغییراتی در زمینه اخلاق، فرهنگ، و عقاید آنها شود.
🔸 حتی تعامل انسان با رباتها ممکن است منجر به زندگی مشترک با آنها شود، که این وضعیت پیامدهای ناگواری را در پی دارد.
🔸بنابراین، باید از هم اکنون به فکر روشنگری در مورد مزایا و معایب هوش مصنوعی برای نسل کنونی و آینده باشیم، و به آنها هشدار دهیم که انسان دارای نیازهایی است که برطرف کردن آنها به روابط انسانی احتیاج دارد. احساساتی مانند عشق، اعتماد و حمایت عاطفی را ربات نمیتواند به صورت واقعی ابراز کند.
🔸واز همه مهم تر انسان برای رسیدن به رشد و سعادت نیازمند بهره گیری از عقل است. همان گونه که امام علی(ع) میفرماید: «عقل، تو را کفایت کند که راه گمراهی را از راستگاری نشانت دهد.»(«کَفاکَ مِن عَقلِکَ مَا اَوضَحَ لَکَ سُبُلَ مِن رُشدِکَ»).
📌این عقل در ماشین نیست. رباتها نهایتا میتوانند ابزاری برای رشد و پیشرفت باشند.
جمعه ۲۴ اسفند ۳
‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسانها در فضای مجازی
‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسانها در فضای مجازی
✍🏼مهدیه اسماعیلی
✔️متاسفانه چند صباحی است که نقض حریم خصوصی افراد در فضای مجازی، از پدیده ای نوظهور، به روندی رو به رشد تبدیل شده است!
✔️ ویژگی های خاص فضای مجازی از جمله مجهول و مجعول بودن هویت افراد، به این مسأله دامن زده و تعدی به حریم خصوصی کاربران فضای مجازی، به بحرانی جدی تبدیل شده که حل آن نیازمند راهکارهای اخلاقی است.
✔️نقض حریم خصوصی پیامدهای سهمگینی دارد و میتواند سه سرمایه بزرگ انسان ها، یعنی مال، و جان و آبروی آنها را مورد تهدید قرار دهد. و این همان خطوط قرمزی است که امیرالمومنین(ع) نسبت به آنها هشدار داده است: «هر کس از شما بتواند خدا را در حالى ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک، و زبانش از عِرض و آبروى مردم سالم ماند، بايد چنين کند» («فَمَنِ اسْتَطَاعَ مِنْکُمْ أَنْ يَلْقَى اللَّهَ تَعَالَى وَ هُوَ نَقِيُّ الرَّاحَةِ مِنْ دِمَاءِ الْمُسْلِمِينَ وَ أَمْوَالِهِمْ سَلِيمُ اللِّسَانِ مِنْ أَعْرَاضِهِمْ، فَلْيَفْعَلْ»).
📌پایبندی کاربران به این آموزه ها موجب حساسیت آنها نسبت به حفظ حریم خصوصی دیگران در فضای مجازی میشود.
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳
1
2
3
4
5
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار