جدیدترین مقالات

...
کتاب تزاحم اخلاقی در شبکه های اجتماعی، از چالش تا تصمیم کتاب تزاحم اخلاقی در شبکه های اجتماعی، از چالش تا تصمیم 📚به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی


🔻 آشنایی با آثار پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی، پژوهشگاه قرآن و حدیث


🔹حسینعلی رحمتی، تزاحم اخلاقی در شبکه های اجتماعی، از چالش تا تصمیم.


پژوهشگاه قرآن و حدیث، و دبیرخانه حمایت از طرح های پژوهشی حوزه های علمیه، چاپ اول، 1401، 263ص


✍🏼 کتاب حاضر ضمن بازشناسی نقطه تلاقی شبکه‌های اجتماعی و اخلاق، به تفصیل اقسام تزاحم‌ یا تعارض‌های اخلاقی مربوط به شبکه های اجتماعی را معرفی، و ضمن تبیین فرایند شکل‌گیری آنها، با بهره‌گیری از مباحث فلسفه اخلاق و آموزه‌های اسلامی، ده سنجه یا معیار را برای اتخاذ بهترین تصمیم هنگام مواجهه با این تزاحم‌ها ارائه می‌کند.
سه شنبه بیست و نهم آبان ۰۳
علت مشارکت زنان در تولید محتوای توهین آمیز نسبت به خانم ها علت مشارکت زنان در تولید محتوای توهین آمیز نسبت به خانم ها 🔹به نظر می‌رسد عوامل گوناگونی در این زمینه تاثیر دارد، که از آن جمله است:
۱. ناآگاهی نسبت به پیامدهای زیانبار ساخت این ویدیو ها،
۲. کسب شهرت و محبوبیت،
۳. کسب ثروت و درآمد،
۴. جبران محدودیت ها و محرومیت هایی که در خانواده یا جامعه با آن مواجه اند،
۵. سرگرمی و تفریح و وقت گذرانی.

سه شنبه بیست و نهم آبان ۰۳
🔥 احمق‌نمایی زنان در فضای مجازی چه تاثیری بر نسل‌های آینده دارد؟ 🔥 احمق‌نمایی زنان در فضای مجازی چه تاثیری بر نسل‌های آینده دارد؟ 😱 اشتباه دختران و پسرانی که در فضای مجازی زنان را به عنوان افرادی نادان معرفی و مسخره می‌کنند این است که به تاثیرات زیان بار این کار بر روی نسل های آینده توجه ندارند. آنان فقط اکنون را در نظر می‌گیرند و شهرت و ثروتی که از رهگذر تحقیر و توهین به زن و زنانگی به دست می‌آورند، اما نمی‌دانند که این ویدیوها را هزاران دختر و پسر نوجوان هم مشاهده می‌کنند و تصویر نادرستی که در ذهن آنها شکل می‌گیرد بعدها تاثیرات خود را نشان خواهد داد.

😱این نوجوانان، در آینده پدر یا شوهری می‌شوند که در خانه با دختر و همسر خود بدرفتاری می‌کند، مردی می‌شوند که در خیابان و محل کار خود حرمت خانم ها را نگه نمی‌دارد، زنان و مادرانی می‌شوند که از زن بودن خود شرمگین و خشمگین هستند و از ایفای نقش سازنده خود در زندگ فردی و اجتماعی باز می‌مانند.

سه شنبه بیست و نهم آبان ۰۳
خطای مشارکت دادن بچه ها در احمق‌نمایی زنان در فضای مجازی خطای مشارکت دادن بچه ها در احمق‌نمایی زنان در فضای مجازی 🤷‍♂️برخی بلاگرها یا پدرومادرها برای جلب فالوور بیشتر یا به خاطر شیرین کاری، شوخی های تحقیرآمیز درباره زنان را از زبان بچه ها بیان می‌کنند. غافل از این که جدای از غیر اخلاقی بودن نادان نشان دادن زنان، سوءاستفاده از بچه ها برای چنین کاری از همین کودکی موجب ذهنیت منفی آنها، به ویژه پسران نسبت به زنان و دختران می‌شود. این ذهنیت که ممکن است به طور خودآگاه یا ناخودآگاه تا آخر عمر با آنان باقی بماند موجب می‌شود که در آینده در زندگی شخصی خود با همسر و دخترشان، یا در جامعه با خانم های دیگر رفتاری تحقیرآمیز داشته باشند.

دوشنبه بیست و هشتم آبان ۰۳
♨️انتشار تصاویر مبتلایان سندروم داون در شبکه های اجتماعی اخلاقا درست است؟ ♨️انتشار تصاویر مبتلایان سندروم داون در شبکه های اجتماعی اخلاقا درست است؟ 🔹از آنجا که مبتلایان به سندورم داون نوعا دچار کم توانی ذهنی هستند و به احتمال زیاد قادر به فهم دقیق استفاده ای که از آنها می‌شود و تبعات آن نیستند، همچنین از آنجا که شناختی نسبت به مناسبات حاکم بر فضای مجازی ندارند، انتشار این تصاویر حتی اگر با اجازه و رضایت خودشان هم باشد از نظر اخلاقی قابل دفاع به نظر نمی‌رسد. به ویژه اگر کسانی بخواهند از حس ترحم مخاطب نسبت به این افراد برای کسب شهرت و درآمد سوءاستفاده کنند، یا تصاویری را منتشر کنند که موجب تمسخر این افراد، یا نگاه نادرست جامعه به آنها شود.


📌 تنها فرضی که تااندازه ای از نظر اخلاقی موجه به نظر می‌رسد محتواهایی است که با هدف معرفی توانمندی های مبتلایان به این سندروم، یا آگاهی بخشی به جامعه درباره مواجهه درست با آنها باشد. البته در این موارد هم بایستی اولا با افراد متخصص مشورت شود، ثانیا حریم شخصی شان حفظ شود، ثالثا مواردی منتشر شود که واقعا برای جامعه مفید باشد، رابعا از آنها استفاده ابزاری و تبلیغاتی نشود.

یکشنبه بیست و هفتم آبان ۰۳
آمار سایت
مشاهده کامل آمار