جدیدترین مقالات

...
♨️ فضای مجازی، و تخریبِ حریم خصوصی با کُلنگِ کلیک ♨️ فضای مجازی، و تخریبِ حریم خصوصی با کُلنگِ کلیک ♨️ فضای مجازی، و تخریبِ حریم خصوصی با کُلنگِ کلیک
✍🏼 نفیسه جلالی

🔹حریم خصوصی بخشی از زندگی افراد است که تمایل ندارند دیگران به آن دسترسی داشته باشند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه شبکه‌های اجتماعی، حفظ حریم خصوصی اشخاص کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و افراد گاه به طور ناخواسته اطلاعات خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند.این کار پیامدها و آسیب‌هایی را هم برای افراد و هم برای جامعه به دنبال دارد.
🔹 از سوی دیگر، عده ای هم هستند که دنبال سَرَک کشیدن به حریم خصوصی دیگران و سوءاستفاده از نقاط ضعف آنها هستند.
🔹وجود این افراد به اندازه ای مشکل آفرین است که امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر می‌فرماید: «باید دورترین و بدترین رعیّت نزد تو کسی‌ باشد که بیش از دیگران در جست و جوی عیب های مردم است» («وَ لْیَکُنْ أَبْعَدَ رَعِیَّتِکَ مِنْکَ، وَ أَشْنَأَهُمْ عِنْدَکَ، أَطْلَبُهُمْ لِمَعَائِبِ النَّاسِ»).
🔹بنابراین باید به کاربران شبکه ها نسبت به دوری از این افراد و عدم تشویق آنها با لایک و کلیک هشدار داد.
📌همچنین بایستی مهارت‌های لازم را به مردم برای حفظ حریم خصوصی خود در فضای مجازی آموزش داد.
۲۷ اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
💥«اندکی اندیشه»‌ ضرر ندارد
دوشنبه ۲۷ اسفند ۳
🟢 تعامل مردم و مدیران؛ لازمه اخلاقی سازی فضای مجازی 🟢 تعامل مردم و مدیران؛ لازمه اخلاقی سازی فضای مجازی 🟢 تعامل مردم و مدیران؛ لازمه اخلاقی سازی فضای مجازی
✍🏼مجتبی سالاری

🔸یکی از عوامل کلیدی در اخلاقی شدن فضای مجازی، تعامل جامعه و حاکمیت است. همکاری این دو می‌تواند به ایجاد فضایی امن، تقویت فرهنگ دیجیتال، ارتقای اخلاق کاربران و کاهش آسیب‌های اخلاقی این فضا کمک کند.
🔸این پیشنهاد ریشه در آموزه های دینی ما دارد. به عنوان مثال، حضرت علی(ع) به کارگزاران خود توصیه کرده: «در تصمیم‌گیری‌ها، با صاحبان رأی و عقل مشورت کن، سپس بر آنچه درست می‌بینی، قاطعانه عمل کن.» («أَشْرِکْ فِي الرَّأْيِ أَهْلَ الرَّأْيِ وَ الْعَقْلِ، ثُمَّ اعْزِمْ عَلَى مَا تَرَى مِنْ ذَلِکَ بَعْدَ الْمَشُورَةِ»).
🔸در این مسیر، مردم، به ویژه جامعه نخبگانی، باید راهکارهای خود را برای رعایت اخلاق، احترام به حقوق دیگران، و فرهنگ‌سازی در این فضا ارایه کنند. حاکمیت هم باید از این نظرات استقبال، و با کارهایی چون تدوین قوانین و ایجاد زیرساخت‌های لازم، زمینه اجرایی شدن آنها را فراهم کند.
📌نتیجه تعامل مردم و حاکمیت، نه تنها سالم‌تر شدن فضای مجازی، که شکل‌گیری جامعه‌ای اخلاقی و پیشرفته در عصر فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی خواهد شد.
دوشنبه ۲۷ اسفند ۳
🍄 فضای مجازی، و هر چیز که در جستن آنی، آنی 🍄 فضای مجازی، و هر چیز که در جستن آنی، آنی 🍄 فضای مجازی، و هر چیز که در جستن آنی، آنی
✍🏼 یونس عیسوَند

✅«خودشناسی» یکی از دستورات موکد دینی است، و امروزه یکی از بهترین و در دسترس‌ترین ابزارها برای این کار، همین رفیق گرمابه و گلستان ما یعنی «تلفن همراه» است.
✅ از جمله شاخص‌های خودشناسی این قاعده طلایی امیرالمؤمنین(ع) است که فرمود: «ارزش هر انسانی به اندازه چیزی است که آن را نیکو می‌شمارد»(«قِيمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»).
✅شما با همین شاخص علوی می‌توانید با نگاه به صفحات، کانال‌ها و گروه‌های پُربازدید خود و نیز لیست مخاطبین و همراهان مجازی‌تان، حقیقت گرایشات نفسانی خود را ارزش گذاری کنید. اگر با خوبان در ارتباط هستید و صفحات مفید را دنبال می‌کنید، هم افق آنان هستید و اگر با بَدان نشسته‌اید و آنان را تشویق کنید در زمره آنان هستید. اگر اخبار خوب را پیگیری می‌کنید پُر از انرژی مثبت هستید و اگر افراد و محتوای نامناسب را دنبال می‌کنید درون‌تان میل به تیرگی دارد.
📌در همین راستا روان‌شناسان می‌گویند: شاکله و شخصیت شما نتیجه میانگین شخصیت پنج نفری است که با آنها دائما مراوده دارید!
يكشنبه ۲۶ اسفند ۳
🟣 هوش مصنوعی؟ آری؛ ولی  انسان چیز دیگری است 🟣 هوش مصنوعی؟ آری؛ ولی انسان چیز دیگری است 🟣 هوش مصنوعی؟ آری؛ ولی انسان چیز دیگری است
✍🏼زهرا جلالی

🔸مدتی است که برخی از افراد برای مشورت و کسب ایده و تصمیم گیری به هوش مصنوعی رجوع می‌کنند. و ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور، به آن وابستگی شدید پیدا کنند به گونه ای که موجب تغییراتی در زمینه اخلاق، فرهنگ، و عقاید آنها شود.
🔸 حتی تعامل انسان با ربات‌ها ممکن است منجر به زندگی مشترک با آنها شود، که این وضعیت پیامدهای ناگواری را در پی دارد.
🔸بنابراین، باید از هم اکنون به فکر روشنگری در مورد مزایا و معایب هوش مصنوعی برای نسل کنونی و آینده باشیم، و به آنها هشدار دهیم که انسان دارای نیازهایی است که برطرف کردن آنها به روابط انسانی احتیاج دارد. احساساتی مانند عشق، اعتماد و حمایت عاطفی را ربات نمی‌تواند به صورت واقعی ابراز کند.
🔸واز همه مهم تر انسان برای رسیدن به رشد و سعادت نیازمند بهره گیری از عقل است. همان گونه که امام علی(ع) می‌فرماید: «عقل، تو را کفایت کند که راه گمراهی را از راستگاری نشانت دهد.»(«کَفاکَ مِن عَقلِکَ مَا اَوضَحَ لَکَ سُبُلَ مِن رُشدِکَ»).
📌این عقل در ماشین نیست. ربات‌ها نهایتا می‌توانند ابزاری برای رشد و پیشرفت باشند.
جمعه ۲۴ اسفند ۳
‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسان‌ها در فضای مجازی ‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسان‌ها در فضای مجازی ‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسان‌ها در فضای مجازی
✍🏼مهدیه اسماعیلی

✔️متاسفانه چند صباحی است که نقض حریم خصوصی افراد در فضای مجازی، از پدیده ای نوظهور، به روندی رو به رشد تبدیل شده است!
✔️ ویژگی های خاص فضای مجازی از جمله مجهول و مجعول بودن هویت افراد، به این مسأله دامن زده و تعدی به حریم خصوصی کاربران فضای مجازی، به بحرانی جدی تبدیل شده که حل آن نیازمند راهکارهای اخلاقی است.
✔️نقض حریم خصوصی پیامدهای سهمگینی دارد و می‌تواند سه سرمایه بزرگ انسان ها، یعنی مال، و جان و آبروی آنها را مورد تهدید قرار دهد. و این همان خطوط قرمزی است که امیرالمومنین(ع) نسبت به آنها هشدار داده است: «هر کس از شما بتواند خدا را در حالى ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک، و زبانش از عِرض و آبروى مردم سالم ماند، بايد چنين کند» («فَمَنِ اسْتَطَاعَ مِنْکُمْ أَنْ يَلْقَى اللَّهَ تَعَالَى وَ هُوَ نَقِيُّ الرَّاحَةِ مِنْ دِمَاءِ الْمُسْلِمِينَ وَ أَمْوَالِهِمْ سَلِيمُ اللِّسَانِ مِنْ أَعْرَاضِهِمْ، فَلْيَفْعَلْ»).
📌پای‌بندی کاربران به این آموزه ها موجب حساسیت آنها نسبت به حفظ حریم خصوصی دیگران در فضای مجازی می‌شود.
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳
آمار سایت
مشاهده کامل آمار