جدیدترین مقالات

...
🍉شب یلدا، تحولات نسلی، و جوان ایرانی بر سر سه سفره متفاوت 🍉شب یلدا، تحولات نسلی، و جوان ایرانی بر سر سه سفره متفاوت از این رو، همه مبلغان دین و اخلاق و متولیان تعلیم و تربیت، برای تعامل موثر با این نسل، بایستی:
اولا شناخت جامعی از سیر و سامانه این تحولات داشته باشند،
ثانیا از ایجاد تضاد و دوگانگی بین فرهنگ اسلامی و ایرانی بپرهیزند،
ثالثا نسل جوان را قانع کنند که با فرهنگ غرب، «مواجهه ای انتقادی» داشته باشند.
جمعه سی ام آذر ۰۳
💢 شبکه تی آر تی؛ و غفلتی که موجب پشیمانی است 💢 شبکه تی آر تی؛ و غفلتی که موجب پشیمانی است 📺راه اندازی این رسانه فارسی زیان یعنی نهادهایی چون حوزه های علمیه، که در زمینه اخلاق و تربیت، و سازمان هایی چون صداوسیما که در عرصه رسانه مسوولیت دارند، از امروز باید تلاش خود را برای ایفای این مسوولیت سنگین چند برابر کنند؛ در غیر این صورت نه تنها عرصه رسانه،‌ که عرصه تربیت اخلاقی جامعه را نیز به حریف واگذار خواهند کرد. بعدا هم جز حسرت و تاسف کاری نمی‌توان کرد.
📌در دنیای امروز کسی «هنجارساز» است که اهمیت رسانه را بشناسد و به موقع و متناسب با تحولات جامعه از آن استفاده کند.
پنج شنبه بیست و نهم آذر ۰۳
آیا فیلترینگ قابل بررسی و ارزشداوری اخلاقی است؟ آیا فیلترینگ قابل بررسی و ارزشداوری اخلاقی است؟ گام اول در چالش‌های اخلاقی فیلترینگ پاسخ به این سوال است که آیا ممانعت از دسترسی دیگران به فضای مجازی از نظر اخلاقی قابل دفاع هست یا نه؟
در مورد پاسخ به آن به طور مختصر می‌شود سه دسته دیدگاه را ترسیم کرد:
مخالفان فیلترینگ حداکثری، موافقان فیلترینگ حداکثری، و موافقان حداقلی.
چهارشنبه بیست و هشتم آذر ۰۳
🔻ضرورت توجه حوزه های علمیه به تربیت نیروی اخلاق‌پژوه متخصص هوش مصنوعی 🔻ضرورت توجه حوزه های علمیه به تربیت نیروی اخلاق‌پژوه متخصص هوش مصنوعی 🔹حجت‌الاسلام حسینعلی رحمتی در آئین افتتاحیه دبیرخانه علمی اخلاق هوش مصنوعی، نبود نیروی اخلاق‌پژوه متخصص را علت‌العلل اقدامات انجام‌نشده در عرصه اخلاق فضای مجازی و هوش مصنوعی دانست و گفت: منظور ما تربیت نیرویی است که به صورت علمی، عمقی، تخصصی و ترجیحا به صورت دائمی صرفا در زمینه اخلاق هوش مصنوعی فعالیت کند.
🔹ایشان با اشاره به تقسیم‌ عصر حاضر به دوران پیشا و پسا هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی یک موضوع کاربردی مورد نیاز و از مهم‌ترین موضوعات چند دهه آینده در عرصه فردی، اجتماعی و نظام حکمرانی کشور است.
وی با تاکید بر اینکه زمان‌شناسی بر اساس آموزه‌های دینی اقتضا می‌کند که خود را برای بایسته‌های عصر هوش مصنوعی آماده کنیم، گفت: از آنجا که فناوری هوش مصنوعی هم فرصت‌ها و هم تهدیدهایی را فراهم می‌کند لازم است که حوزه علمیه به عرصه اخلاق‌پژوهی هوش مصنوعی ورود کند تا غافل‌گیر نشود.
🔹حجت‌الاسلام رحمتی با خاطرنشان کردن اینکه حوزه علمیه باید در باب مسایل اخلاقی هوش مصنوعی پیشگام باشد، گفت: مخاطب آگاه امروز به اقیانوسی از اطلاعات دسترسی دارد و این مسئولیت حوزه علمیه را سنگین‌تر می‌کند.
🔹وی گفت: شناسایی چالش‌های اخلاقی هوش مصنوعی، تدوین آیین‌نامه و تبیین دیدگاه‌های اخلاقی غیراسلامی و تطبیق آموزه‌های اخلاقی، آموزش و تربیت اخلاقی مرتبطان هوش مصنوعی از کاربر تا نهاد سیاست‌گذار و تامین پیوست اخلاقی هوش مصنوعی از جمله وظایف نهاد روحانیت است.
دوشنبه بیست و ششم آذر ۰۳
ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی نشست علمی «ملاحظات اخلاقی در بهره‌گیری از هوش مصنوعی» روز یکشنبه ۲۵ آذرماه ساعت ۱۵ الی ۱۷ همزمان با هفته پژوهش و همراه با آئین افتتاحیه دبیرخانه علمی اخلاق هوش مصنوعی در قم برگزار می‌شود.
سخنرانان:
حجت الاسلام والمسلمین ملکی، قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم
دکتر محمد رضا قاسمی، دبیر ستاد راهبری فناوری های هوشمند حوزه های علمیه
حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی رحمتی، استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث
دکتر محمد فلاح، دانشیار و مدیر گروه اخلاق دانشگاه معارف اسلامی
مکان برگزاری:
قم، خیابان جمهوری، کوچه دوم، ساختمان انجمن های علمی حوزه
شنبه بیست و چهارم آذر ۰۳
آمار سایت
مشاهده کامل آمار