جدیدترین مقالات
...
🍉شب یلدا، تحولات نسلی، و جوان ایرانی بر سر سه سفره متفاوت
🍉شب یلدا، تحولات نسلی، و جوان ایرانی بر سر سه سفره متفاوت
از این رو، همه مبلغان دین و اخلاق و متولیان تعلیم و تربیت، برای تعامل موثر با این نسل، بایستی:
اولا شناخت جامعی از سیر و سامانه این تحولات داشته باشند،
ثانیا از ایجاد تضاد و دوگانگی بین فرهنگ اسلامی و ایرانی بپرهیزند،
ثالثا نسل جوان را قانع کنند که با فرهنگ غرب، «مواجهه ای انتقادی» داشته باشند.
جمعه سی ام آذر ۰۳
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه سوم خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
جدیدترین مقالات
»
نشست علمی "فیلترینگ فضای مجازی: چالش های یک تصمیم اخلاقی"
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، همزمان با هفته پژوهش ۱۴۰۳ در راستای پنجمین همایش علوم انسانی – اسلامی، پژوهش و فناوری، نشست علمی "فیلترینگ فضای مجازی: چالش های یک تصمیم اخلاقی"از سلسله نشست های علمی پژوهشگاه با حضور حجت الاسلام دکتر حسینعلی رحمتی؛ عضو هیأت علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث به عنوان ارائه کننده و با دبیری دکتر عبدالله عمادی؛ عضو هیأت علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث، با مشارکت و همکاری مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی - اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰ به صورت حضوری و وبیناری در سالن جلسات پژوهشگاه قرآن و حدیث برگزار میشود.
لینک حضور در جلسه :
https://vc۱.qhu.ac.ir/p-neshast
سه شنبه بیستم آذر ۰۳
🔴بانوان طلبه، فضای مجازی، و جامعه در حال تغییر (قسمت چهارم و پایانی)
طلاب باید بدانند جامعه زنان و دختران ایرانی از نظر میزان باورهای دینی و تقیدات اخلاقی، سطح سواد و آگاهی، نوع گفتار و رفتار و به طور کلی از نظر سبک زندگی، بسیار متکثر است. بنابراین دسته بندی آنها و قضاوت درباره آنها به صورت خطی و صفر و یکی ممکن نیست،بلکه باید آنها را به صورت «طیف»ی در نظر گرفت و درباره شان قضاوت کرد. این دختران در یک دوره آشوبناک فکری و فرهنگی زندگی میکنند. از یک سو در یک جامعه دینی زندگی میکنند و اغلب آنها به درجات مختلف تقید دینی دارند، از سوی دیگر به عنوان یک ایرانی، باز هم با درجات مختلف، به فرهنگی ایرانی احساس تعلق میکنند،و بالاخره از سوی سوم، با گسترش سطح تحصیلات و به خصوص با حضور در فضای مجازی، با فرهنگ غیرایرانی، به ویژه فرهنگ غرب آشنا شده و با درجات مختلف از نظام ارزشی و فرهنگی غرب تاثیر پذیرفته اند. آنان در یک حالت «سلف سرویس»ی بر سر این سه سفره قرار گرفته و از هرکدام به فراخور حال و احوال خود لقمه هایی را بر میگیرند. لذا عجیب نیست اگر زنان و دخترانی را میبینیم که هم در مراسم عزاداری امام حسین(ع) شرکت میکنند، هم علامت فروَهَر یا مقبره کوروش را دارند، هم روز ولنتاین برای یکدیگر کادو میخرند.
🔻بنابراین، طلبه هایی که میخواهند با این دختران تعامل داشته باشند چه با این سبک زندگی موافق باشند چه مخالف، بایستی نسبت به این وضعیت آگاهی لازم را داشته باشند.
دوشنبه نوزدهم آذر ۰۳
🔷بانوان طلبه، فضای مجازی، و جامعه در حال تغییر(قسمت سوم)
خانم (و آقای) طلبه ای که میخواهد با این نسل شبکه مند از زنان و دختران ایرانی از دین و اخلاق سخن بگوید برای موفقیت در ایفای این مسئولیت سترگ و رسالت سنگین باید به چند نکته توجه کند:
▪️اول) موضوع «تغییر و تحولات نسلی» را جدی بگیرد. درباره معنا و مفهوم، عوامل و زمینه ها و پیامدهای اخلاقی آن مطالعه و تامل داشته باشد. بداند سیر این تحولات تاکنون چگونه بوده و، از آن مهم تر، سمت و سوی آینده آنها چیست.
▪️دوم) زیست جهان این دختران، که با عناوینی چون «نسل زد» از آنها یاد میشود را به خوبی و بدون پیش فرض مورد شناسایی قرار دهد، و ببیند در چه حال و هوایی زندگی میکنند، سلوک فردی و اجتماعی و کیفیت مراودات و ارتباطات اجتماعی آنها چگونه است، چه چیزهایی جزو علائق آنها
یکشنبه هجدهم آذر ۰۳
🟥بانوان طلبه، فضای مجازی، و جامعه در حال تغییر (قسمت دوم)
استفادۀ هر روزه زنان و دختران از فضای مجازی، به ویژه شبکه های اجتماعی، و اخیرا هوش مصنوعی، برای یک خانم طلبه به عنوان مدافع دین و مبلغ اخلاق دینی، یک پیام مهم دارد: دوره جدیدی در زندگی زن ایرانی آغاز شده است که با ادوار تاریخی پیشین یک تفاوت جدی دارد. از منظر ارتباط با اخلاق، این دوره چند ویژگی دارد:
▪️اول) از جهت نظری، دسترسی به اقیانوس خروشانی از اطلاعات گوناگون. که البته با آمدن هوش مصنوعی موج¬آبه این اقیانوس ده ها (و بلکه صدها) برابر شده است. و طبیعتا بر روی معرفت شناسی اخلاقی او تاثیر میگذارد.
▪️دوم) از جهت عملی، شکل گیری یک عرصه جدید برای زندگی و کنشگری زن ایرانی. در دوران پیشافجازی، کنشگری اجتماعی و حضور عمومی زن ایرانی عمدتا در محیط های محدود اجتماعی و رسانه هایی چون تلویزیون، و بعدا ماهواره ها، بود. اما آمدن فضای مجازی میدانی بسیار گسترده تر، متنوع تر، جذاب تر، تعاملی تر، و نظارت گریزتر و آزادتر را در اختیار زنان و دخترانی ایرانی گذاشت که در آن میتوانستند به شیوه ای زندگی کنند که در فضای فیزیکی لزوما امکان آن فراهم نبود.
جمعه شانزدهم آذر ۰۳
🟢بانوان طلبه، فضای مجازی، و جامعه در حال تغییر(قسمت اول)
آنچه امروزه ضرورت احساس مسوولیت و افزایش جدی فعالیت های حوزه های علمیه خواهران، و خود خانم های طلبه را ده چندان میکند شدت، سرعت و عمق تحولات مربوط به زنان در جامعه ایران ( و حتی دیگر جوامع) است. حضور روزافزون زنان در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی مناصب بالای سیاسی جامعه، هم یکی از عوامل این تحولات است، هم یکی از پیامدهای آن. با توجه به این موارد و با ملاحظه فرایند تغییرات جامعه ما در چند دهه گذشته، میتوان با قاطعیت گفت مسائل و موضوعات مربوط به زنان نه تنها امروز که تا سال های آینده، به ویژه از منظر ارتباط با دین، یکی از نخستین و مهم ترین عرصه های چالش برانگیز فراروی نظام اسلامی، حوزه های علمیه، و حتی جامعه ایران در کلیت آن است، و هرچه زمان بگذرد بر درجه اهمیت آن افزوده میشود. از این رو، حوزه های علمیه و به ویژه حوزه های خواهران بایستی وضعیت فعلی این تحولات و چشم اندازهای آینده آن را به طور دقیق مورد بررسی و تحلیل قرار دهند و هم خودشان هم خواهران طلبه را برای مواجهه درست، دقیق و موثر با آن آماده کنند.
پنج شنبه پانزدهم آذر ۰۳
1
2
3
4
5
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار