اندکی اندیشه (پايگاه اطلاع رساني دکتر حسینعلی رحمتی)

...
💢 فغان سعدی ز دست فجازی💢 فغان سعدی ز دست فجازی گذشتگان ما با خوشه چینی از خرمن بزرگان ادب و هنر کشورمان چون سعدی و حافظ و مولانا و فردوسی، درست گفتن، درست نوشتن، و از همه مهم تر، «درست زیستن» را می‌آموختند، اما نسل امروز با اعتیاد به فضای مجازی و فراموشی آن بزرگان، هم شیوه گفتن و نوشتنش کج و معوج شده هم شیوه زیستن خود را از سلبریتی ها و افراد بی مایه می‌گیرد. این خطر بزرگی است که ادب، اخلاق و فرهنگ جامعه ما را تهدید می‌کند و دلسوزان باید برای آن چاره ای بیاندیشند.

حسینعلی رحمتی
1 اردیبهشت 1403 (روز سعدی)
نشست علمی چالش های فراروی اخلاق دینی در عصر فناوری اطلاعات و هوش مصنوعینشست علمی چالش های فراروی اخلاق دینی در عصر فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی سلسله نشست‌های دین و چالش‌های روز از سوی انجمن کلام اسلامی حوزه، با همکاری پژوهشگاه قرآن و حدیث و مرکز آموزش‌های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی قم به صورت هفتگی برگزار می‌شود.

نوزدهمین جلسه از این سلسله نشست‌ها با موضوع «چالش های فراروی اخلاق دینی در عصر فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی» با سخنرانی حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین دکتر «حسینعلی رحمتی» عضو هیات علمی گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث، همراه خواهد بود.

این نشست روز چهارشنبه ـ 29 فروردین 1403 ـ ساعت 21 الی 22 به صورت آنلاین برگزار می‌شود و شرکت برای عموم علاقمندان آزاد است.

علاقمندان می‌توانند از لینک زیر جهت ورود استفاده نمایند:

https://www.aparat.com/el_balagh/live
بایسته های نقد اخلاقی فضای مجازی بایسته های نقد اخلاقی فضای مجازی باید مشخص کنید که براساس چه مبنایی می­خواهید به نقد این فضا بپردازید. این مبنا می­تواند جهات مختلفی داشته باشد مثلاً ممکن است از منظر اخلاق دینی یا از منظر عقلی این نقد را انجام دهید. بعد از مشخص کردن این مبنا باید تعیین کنید از منظر چه نظریه­ای می­خواهید فضای مجازی را نقد اخلاقی کنید؛ مثلاً در مبنای اخلاق دینی این نقد از منظر سودگرایی یا از منظر اخلاق فضیلت یا از منظر وظیفه­گرایی اخلاقی است. مشخص کردن این کار باعث می­شود نگاه­هایی که براساس هر یک از این­هاست با دیگری متفاوت باشد. مثلاً یک وظیفه­گرا با کوچکترین کار غیراخلاقی در فضای مجازی مخالفت می­کند اما یک نتیجه­گرا معتقد است مزایای فضای مجازی بیشتر از مشکلات آن است و از این منظر قابل دفاع است.

حسینعلی رحمتی
فطر، عید اخلاق بر اخلاق مداران مبارکفطر، عید اخلاق بر اخلاق مداران مبارک 🌺عید فطر، عیداخلاق به همه کسانی که اخلاق اولویت اول زندگی شان است مبارک🌺

اینک که آفتاب عید بر آمده،
خوش باش و شادمان،
که کامروای این سلوک تو بودی.
و اینک که مواعید عید را به هدیت گرفته‌ای،
به هوش باش!
که ماه¬های دیگر در پیش است
و سال¬های دیگر نیز.
مباد که غبار غفلت دیگر بار بر جان‌ات نشیند،
و قرار خویش با محبوب را از یاد بری.
که این خسرانی است عظیم،
و ظلمی بزرگ.
آینده پژوهی تحولات نسلی؛پرسش هایی برای تاملات بیشتر  (قسمت 3 و پایانی)آینده پژوهی تحولات نسلی؛پرسش هایی برای تاملات بیشتر (قسمت 3 و پایانی) قسمت ا ول

قسمت دوم


)✍🏼حسینعلی رحمتی


27. در آینده چالش های اخلاقی و معرفتی ناشی از فناوری ها بیشتر معطوف به دین و اخلاق خواهد بود، یا نهادهای تبلیغ دین (مانند حوزه های علمیه)، یا افراد دیندار در جامعه،‌ یا متون دینی و تفسیر آنها؟ یا همه یا بعضی از این موارد؟ هر یک از آنها که باشد چه پیامدهایی را به دنبال خواهد داشت؟
28. (از منظر رابطه بین دین و اخلاق) این که نسل آینده نسبت به والدین خود انسان هایی اخلاق مدارتر (ولی نه لزوما دیندارتر) باشند چه اندازه محتمل است؟ مبلغان اخلاقِ دینی برای مواجهه با این وضعیت چه باید بکنند؟
29. آیا ممکن است نسل آینده «انسانیت» را به عنوان دین خود انتخاب کند؟ (چیزی که برخی هم اکنون هم مطرح می‌کنند) از منظر اخلاق و تفکر اسلامی ایرادهای چنین دیدگاه های چیست؟
30. برخی مانند یووال نوح هراری گفته اند عصر تکنولوژی به مدد هوش مصنوعی دین و کتاب آسمانی خود را هم تدوین خواهد کرد که برخلاف فن‌آوری‌های چاپ و پخش قبلی که قادر به تشخیص «خوب یا بد» بودن کتاب مقدس نیستند، هوش مصنوعی دارای قدرت «اصلاح باورهای دینی» است. از منظر تفکر اسلامی مهم ترین نقدهای وارد به این دیدگاه چیست؟
31. آیا شبکه های اجتماعی و فضای مجازی نگرش زنان و دختران را به جنسیت (به طورخاص، زنانگی) و نسبت اخلاق و جنسیت و ارزش های زنانه تغییر داده است؟ سمت و سوی این تغییرات در آینده چه خواهد بود؟
 آینده پژوهی تحولات نسلی؛پرسش هایی برای تاملات بیشتر  (قسمت 2 از 3) آینده پژوهی تحولات نسلی؛پرسش هایی برای تاملات بیشتر (قسمت 2 از 3) 10. غیر از فضای مجازی چه عواملی در شکل گیری شکاف نسلی موثر است؟
11. چه حوزه‌هایی از زندگی اجتماعی تحت تاثیر شکاف نسلی قرار می‌گیرند؟
12. آیا شکاف نسلی بین افراد یک نسل هم وجود دارد؟
13. چگونه می‌توان از فضای مجازی برای ترمیم فاصله بین نسلی استفاده کرد؟
14. ضرورت ها و بایسته های مدیریت تحولات و تفاوت های نسلی چیست؟
15. در جامعه ای چون ایران، باورها و اعتقادات دینی چه نقشی در تحولات نسلی دارد؟
16. در آینده پژوهی تحولات نسلی چه اصول اخلاقی باید مراعات شود؟
17. نسبت «مهدویت» با آینده پژوهی تحولات نسلی چیست؟
آینده پژوهی تحولات نسلی؛پرسش هایی برای تاملات بیشتر  (قسمت ۱ از 3)آینده پژوهی تحولات نسلی؛پرسش هایی برای تاملات بیشتر (قسمت ۱ از 3) 🔻طرح این پرسش ها برای ایجاد یک بارش فکری و زمینه سازی برای تاملات و تحقیقات بیشتر است. همچنین با این هدف معرفی می‌شود که ان شاءالله از سوی علاقه مندان و اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی اصلاح و تکمیل شود.
لازم به ذکر است که بخشی از این سوالات حاصل کارگاه #آینده_پژوهی است که با حضور جمعی از #خواهران_طلبه برگزار شده است و به این وسیله از آنها تشکر و قدردانی می‌شود.
نسل جدید، مخفی زیر زباننسل جدید، مخفی زیر زبان یکی از راههای فهم #تحولات_نسلی، توجه به #زبان گفتاری نسل جدید است، چراکه زبان نمود تفکر، و به گفته فیلسوفان، خانه وجود است. امام علی(ع) فرمود سخن بگویید تا شناخته شویید،که آدمی زیر زبان خود پنهان است.

🔹شیوه حرف زدن یا واژگان موجود در موسیقی #نسل_جدید را با نسل بزرگترها مقایسه کنید تا تغییرات دو نسل را بهتر متوجه شوید.

حسینعلی رحمتی
17 فرودین 1403

👋🏽 اندکی اندیشه ضرر ندارد
دانلود درسگفتارها و سخنرانی ها
آمار سایت
افراد آنلاین
بازدید کل
212085
بازدید ماه
347
بازدید روز
42
آمار سایت
مشاهده کامل آمار