جدیدترین مقالات

...
🔵 فضای مجازی، و چالش کفران نعمت 🔵 فضای مجازی، و چالش کفران نعمت 🔵 فضای مجازی، و چالش کفران نعمت
✍🏼 پریسا کولیوند
▪️فضای مجازی موهبتی بزرگ در عصر کنونی است که تحولی شگرف در شیوه ارتباطات، آموزش و تعاملات اجتماعی ایجاد کرده، و از این منظر در خدمت اخلاق قرار گرفته است (هرچند نباید از آسیب‌های اخلاقی آن هم غافل شد).
▪️از این رو باید آن را به عنوان یک نعمت الهی تلقی کرده و شاکر آن باشیم؛ یعنی از آن به درستی استفاده کنیم. و گرنه موجب محروم شدن از آن می‌شویم. همان گونه که امام علی (ع) می‌فرمایند: «إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْکُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّکْرِ» («هنگامی که نشانه‌های نعمت‌های الهی به شما روی آورد، با کم‌سپاسی، آن را از خود دور نسازید»).
▪️ کارهایی چون انتشار محتوای غیراخلاقی، ترویج شایعات، و هتک حرمت افراد، مصادیقی از ناسپاسی نسبت به این نعمت الهی است.
📌 از سوی دیگر، استفاده مسئولانه از فضای مجازی، تولید محتوای سازنده، رعایت حقوق دیگران، مشارکت در کارهای خیر،‌ افزایش سطح آگاهی جامعه، و تشویق به کارهای نیک، همگی جلوه‌هایی از قدردانی و سپاسگزاری عملی نسبت به این نعمت هستند.
جمعه ۱۷ اسفند ۳
🟣 فضای مجازی، و اخلاق تصمیم‌گیری در موقعیت های غبارآلود 🟣 فضای مجازی، و اخلاق تصمیم‌گیری در موقعیت های غبارآلود 🟣 فضای مجازی، و اخلاق تصمیم‌گیری در موقعیت های غبارآلود

✍🏼مرتضی محبی
🔸برخی مواقع فضای مجازی مانند تیغ دو لبه ای است که از هر طرف بگیری، خسارت می‌بینی و متضرر می‌شوی.
🔸 یکی از این موقعیت ها، جایی است که محتواهای مختلف و دیدگاه ها یا خبرهای متفاوت یا متعارض درباره یک موضوع در این فضا منتشر شده است و معلوم نیست کدام درست و کدام نادرست است؛ و حق و باطل به گونه ای به هم آمیخته است که تشخیص و تفکیک آنها برای همگان میسر نیست. به این حالت، «فتنه» می‌گویند.
🔸وضعیت مانند هوای مه آلودی ست که یا باید مه شکن داشته باشی و بتوانی با بصیرت و بینش حرف درست را تشخیص دهی، یا اینکه احتیاط کنی تا مورد سوء استفاده قرار نگیری.
🔸 در این موارد چه باید کرد؟ رهنمود امام علی (ع) در این زمینه راه گشاست؛ آن جا که می‌فرماید: در فتنه ها چون شتر دو ساله باش؛ نه پشتی دارد تا سوارش شوند و نه پستانی تا شيرش بدوشند («کنْ في الْفتْنه کابْن اللّبون؛ لا ظهْرٌ فيرْکب و لا ضرْعٌ فيحْلب»).
📌پس در فضای مجازی تا وقتی حق برای‌مان مشخص نشده، از هرگونه قضاوت و عکس العمل بپرهیزیم.
پنجشنبه ۱۶ اسفند ۳
♨️فضای مجازی، و گرداب ناآگاهی‌های گناه‌آلودِ پرجاذبه ♨️فضای مجازی، و گرداب ناآگاهی‌های گناه‌آلودِ پرجاذبه ♨️فضای مجازی، و گرداب ناآگاهی‌های گناه‌آلودِ پرجاذبه
✍🏼 طاهره‌سادات میرعباسی
🔹یکی از چالش های اخلاقی که در فضای مجازی بسیار رواج دارد این است که در سایت ها و صفحات چنان شیفته مطالب می‌شویم که بدون اطلاع از صحت وسقم شان آنها را انتشار می‌دهیم و اصلا به پیامدهای آن توجهی نمی‌کنیم. با همین ناآگاهی ها و بی اطلاعی ها است که وارد دنیایی از نادرستی ها و رذائل اخلاقی می‌شویم.
🔹این گونه کارها را می‌توان از مصادیق سخنان عتاب آلود امام علی (ع) دانست که: چرا درباره آنچه نمیدانید سوال نمی‌کنید («لا ننتفع بما علمنا، ولا نسئل عما جهلنا ولا نتخوف قارعه حتی تحل بنا».«نه از آنچه میدانیم بهره می‌گیریم ونه از آنچه نمیدانیم میپرسیم و نه ازحادثه مهمی تا بر سرمان آوار نشود میترسیم»).
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۳
دومین نشست علمی اخلاق زایش؛ خانواده و مسئله فرزندآوری دومین نشست علمی اخلاق زایش؛ خانواده و مسئله فرزندآوری 🔴📣 دومین نشست علمی اخلاق زایش؛ خانواده و مسئله فرزندآوری برگزار می‌شود
↙️از سلسله نشست های چالش های اخلاقی خانواده معاصر ایرانی
👤 ارائه‌کنندگان:
🎤دکتر عبدالله عمادی
▫️موضوع: تصمیم گیری اخلاقی برای بچه دار شدن
🎤حجت الاسلام دکتر حسینعلی رحمتی
▫️موضوع: سنجش اخلاقی فضای مجازی از منظر فرزندآوری
👤 دبیر جلسه:
🎙آقای سبحان نقدی پور
🗓 زمان : چهارشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۳
🕐 ساعت: ۱۱ تا ۱۲:۳۰
▫️لینک ورود به جلسه:
vc1.qhu.ac.ir/p-neshast
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۳
🌀 فناوری های جدید، اخلاق، و فرزند زمان خویش بودن 🌀 فناوری های جدید، اخلاق، و فرزند زمان خویش بودن 🌀 فناوری های جدید، اخلاق، و فرزند زمان خویش بودن

✍🏼 ایمان تات داودآبادی
▪️امروزه شاهدیم هر روز یک فناوری تازه پا به زندگی بشر می‌گذارد، که اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، و فناوری های پوشیدنی از جمله آنها هستند.
▪️این فناوری ها از یک سو کارکردهای اخلاقی مانند بهبود خدمات پزشکی و کمک به نجات انسان ها را دارند، و از سوی دیگر معضلات اخلاقی مانند مکانیکی شدن روابط انسانی و کاهش قدرت اختیار انسان.
▪️بسیاری از نوجوان ها امروز کاربر این فناوری ها هستند و والدین هم در این زمینه کار چندانی نمی‌کنند. یکی از عوامل این مشکل، عدم آشنایی با تحولات زمان است؛ یعنی همان چیزی که به نوعی در توصیه امام علی(ع)‌ آمده که انسان باید فرزند زمان خویشتن باشد (المَرءُ ابنُ ساعَتِهِ).
📌چنانچه والدین امروزی اقتضائات اخلاقی زمانه فناوری های اطلاعات را به خوبی بشناسند و حتی نسبت به آینده پژوهی این موارد اقدام کنند، هم خودشان به صورت شایسته تری از این فناوری ها بهره‌مند خواهند شد هم فرزندان شان را درباره مزایا و چالش های آن راهنمایی خواهند کرد.
سه شنبه ۱۴ اسفند ۳
آمار سایت
مشاهده کامل آمار