harahmati.ir
دسته بندی
جدیدترین مقالات
...
🔴 ایران را به «هاب اخلاق پژوهی» هوش مصنوعی تبدیل کنیم
🔴 ایران را به «هاب اخلاق پژوهی» هوش مصنوعی تبدیل کنیم
▪️«هاب» Hub عبارت است از مرکز موثر و منطقه اصلی برای فعالیت در یک زمینه مشخص مثل تجارت. در دنیای امروز کشورها در یک رقابت جدی در صدد یافتن جایگاه مناسب خود در عرصه هوش مصنوعی هستند. طبیعتا عمده نگاه آنها در این زمینه، اقتصادی و سیاسی است.
▪️ مسوولان ما هم هرچند بایستی برای رسیدن کشور به جایگاه مناسب در این زمینه تلاش جدی داشته باشند، ولی در کنار آن خوب است در پی آن باشند که ایران را به مرکز بین المللی بررسی های اخلاقی هوش مصنوعی تبدیل کنند. خوشبختانه سرمایه انسانی این کار، یعنی مدرسان و محققان اخلاق، و مراکز اخلاق پژوهی در حوزه علمیه و دانشگاه های ما وجود دارد.
شنبه ۲۷ بهمن ۳
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
جدیدترین مقالات
»
♨️ما و پروژه فکری مطهری: شناخت، نقد، تداوم
♨️ما و پروژه فکری مطهری: شناخت، نقد، تداوم
🔹در تداوم سنت اندیشگی شهید مطهری چه باید کرد؟ این پرسشی است که درباره همه اندیشمندان جامعه ما بایستی به طور جدی مطرح و پیگیری شود. درباره شهید مطهری نیز باید گفت:
1️⃣ نخستین گام آن است که پروژه ای که ایشان در مورد دین در دنیای مدرن شروع کرد را باید به خوبی شناخت و آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
2️⃣ در گام دوم باید آن را در سنجه داوری نهاده و نقاط قوت و ضعف آن را بازشناخت.
3️⃣سومین گام آن است که با بهره گیری از آنچه ایشان گفت و کرد و با شناخت تحولات انجام شده در عرصه ها و ساحت های مختلف جامعه ما از یک طرف و جامعه جهانی از طرف دیگر، به تکمیل و تداوم ایده ها و آرمان هایی پرداخت که ایشان مطرح کرد و در حد توان خویش به تبیین تئوریک آنها پرداخت. بایستی به درستی و از سر انصاف و واقع بینی مشخص کرد که ایشان از کجا شروع کرد و تا کجا رسید و اینک برای تداوم مسیر او چه باید، یا میتوان، کرد.
📌بیگمان، این بهترین خدمت به مکتب و جامعه و بزرگ ترین بزرگداشت و تکریم آن استاد بزرگوار است.
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۴
🟣استاد مطهری و نیاز همزمان انسان به علم و دین
🟣استاد مطهری و نیاز همزمان انسان به علم و دین
🔹موضوع با اهمیتی چون «رابطه عقل و دین» از دید کسی چون شهید مطهری نمیتوانسته مخفی بماند. از نظر ایشان در جهان اسلام از همان ابتدا تا زمان حاضر این بحث مطرح بوده و گاهی با نام عقل و دین، گاهی علم و دین، گاهی عقل و نقل و مواردی از این قبیل جلوه گر شده است.
🔹شهید مطهری به سابقه این بحث در دنیای اسلام توجه کرده و پس از جمعبندی دیدگاه های مطرح در این زمینه، ضمن مخالفت با عقل گرایی افراطی و عقل ستیزی افراطی، از نظریه اعتدال که بر گرفته از اندیشه های اهلبیت(ع) است دفاع میکند.
🔹خلاصه دیدگاه ایشان در این زمینه آن است که انسان برای رسیدن به سعادت به دو بال علم و دین نیازمند است و هیچیک از این دو نمیتواند جای دیگری را بگیرد.
📌 ایشان از یک طرف به نقد و رد دیدگاه کسانی میپردازد که بین دین داری و خردورزی منافات میبینند و از طرف دیگر دلایل نیاز ما به علم و عقل و فلسفه از یک طرف، و دین و وحی از طرف دیگر را بیان میکند و در برخی آثار خود، از جمله جلد دوم مجموعه آثار بر لزوم بهره گیری تومان از علم و دین تاکید میکند.
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۴
🟣استاد مطهری؛ و وظیفه اسلامشناسان آگاه در تطبیق اسلام و نیازهای زمان
🔻استاد مطهری هر چند تاکید دارد که اسلام برای نیازهای ثابت انسان قوانین ثابت و برای نیازهای متغیر او قوانین متغیر و وابسته به شرایط زمانی دارد ولی معتقد است که برای این کار باید از منابع اسلامی بهره گرفت، و تاکید دارد که این کار امری است بسیار ظریف و حساس که باید توسط اسلام شناسان آگاه به زمان انجام پذیرد. از این رو ایشان «مجتهدان» را عاملان شناخت قوانین اسلام و نیازهای زمان و تعیین دیدگاه دین درباره آن نیازها میداند.
🔻 البته در برخی آثار خود، چون جلد سوم مجموعه آثار، صفحه ۱۹۵ و ۱۹۶، بر این نکته تاکید میکند که انجام چنین وظیفه خطیری بدون آشنایی این عاملان با روح زمان و عوامل سازنده زمان امکان پذیر نیست.
🔻از نظر شهید مطهری، آن گونه که در صفحه ۱۴۴جلد بیستم مجموعه آثار خود خاطرنشان کرده، کسانی میتوانند این کار را بکنند که همچون شیخ طوسی باشند؛ یعنی عالمانی که اولا با ضمیری روشن عصر خود را درک کنند ثانیا شجاع باشند و ثالثا از چارچوب کتاب و سنت خارج نشوند.
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴
🟢استاد مطهری؛ احیای دین و مقتضیات زمان
🟢استاد مطهری؛ احیای دین و مقتضیات زمان
🔹استاد مطهری دغدغه دفاع از دین و دینداری را داشت، ولی کسی نبود که از شرایط عصر و «مقتضیات زمان» غافل باشد. او از یک سو نگاهی به جامعه معاصر ایران داشت و از سوی دیگر به تحولات جهانی عصر حاضر.
🔹از یک طرف میدانست که امروزه از طریق مراکز آموزشی یا رفت و آمد و ارتباط مردم کشورها با یکدیگر، همچنین از طریق ابزارهای ارتباطی و مانند آن، اندیشه های گوناگون و متنوع به جامعه ما وارد میشود و سوال های گوناگونی را فراروی نسل جوان قرار میدهد.
🔹اما از طرف دیگر ناراحت و نگران بود که چرا در چنین شرایطی، تولید و صدور اندیشه و فعالیت های تبلیغی ما، در قیاس با دنیای امروز و نیازهای آن، اندک و ناچیز است (پیرامون انقلاب اسلامی، ص32-33 و حماسه حسینی، ج1، ص199 و 348).
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴
بندرعباس، فضای مجازی، و اخلاق به وقت فاجعه
🔥«آنچه در فضای مجازی درباره حادثه بندرعباس منتشر میکنم موجب #آرامش_جامعه است؟»
🔹با این سوال، میزان «اخلاقمداری، وطندوستی، و مسوولیتپذیری» خودمان را بسنجیم.
#بندرعباس_ایران_تسلیت
حسینعلی رحمتی
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
يكشنبه ۷ اردیبهشت ۴
قبلی
6
7
8
9
10
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار