harahmati.ir
دسته بندی
جدیدترین مقالات
...
روش خرید آنلاین کتاب «راست کلیک» و کتاب «تزاحم اخلاقی در شبکه های اجتماعی»
روش خرید آنلاین کتاب «راست کلیک» و کتاب «تزاحم اخلاقی در شبکه های اجتماعی»
هر یک از دو کتاب «راست کلیک: کوته نوشت هایی در اخلاق فناوری اطلاعات» و کتاب «تزاحم اخلاقی در شبکه های اجتماعی، از چالش تا تصمیم» نخستین اثار در موضوعات خود است و نه تنها برای متخصصان و علاقه مندان اخلاق فناوری اطلاعات، بلکه برای همه کاربران عادی فضای مجازی هم مفید و کاربردی است.
📌برای سفارش خرید یا روی لینکها کلیک کنید یا کیوآرکد پایین تصاویر را با گوشی خود اسکن نمایید
برای آشنایی با محتوای آنها و روش خرید آنلاین آنها به ادامه مطلب مراجعه کنید.
پنجشنبه ۱۹ تیر ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
جدیدترین مقالات
»
👩❤️👨 آیا مردان در قبال رفتار ناشایست برخی زنان در فضای مجازی مسوول اند؟
👩❤️👨 آیا مردان در قبال رفتار ناشایست برخی زنان در فضای مجازی مسوول اند؟
✍🏼شیرین قلندری
▪️ حضور رو به گسترش زنان در فضای مجازی میتواند کارکردهای مثبت و منفی داشته باشد. از یک سو، این به زنان فرصتی برای ابراز شایستگی ها و توانمندی های شان را میدهد، و از سوی دیگر، برای برخی از آنها عرصه ای شده است برای رکیک گویی و رفتارهای غیرعفیفانه.
▪️ این معضل دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها کاهش غیرت برخی مردان، و از جمله همسران این افراد، است.
▪️ غیرت یعنی احساس مسئولیت اخلاقی نسبت به محافظت از حریم و حرمت زنان. غیرت، نه تنها از خانوادهها محافظت میکند بلکه جلوی بسیاری از مفاسد و ناهنجاریهای اجتماعی را میگیرد. از این رو هم در فرهنگ ملی، هم در فرهنگ دینی ما یک ارزش محسوب میشود.
▪️ امام علی(ع) میفرماید: «ای اهل عراق! شنیدهام که زنان شما در معابر با مردان برخورد میکنند. آیا خجالت نمیکشید؟ خدا لعنت کند کسانی را که بیغیرت هستند» («يَا أَهْلَ اَلْعِرَاقِ نُبِّئْتُ أَنَّ نِسَاءَکُمْ يُوَافِينَ اَلرِّجَالَ فِي اَلطَّرِيقِ. أَ مَا تَسْتَحْيُونَ وَ قَالَ لَعَنَ اَللَّهُ مَنْ لاَ يَغَارُ»).
📌 ای کاش برخی مردان امروزی هم خود را مخاطب این سخن امام میدانستند.
شنبه ۹ فروردین ۴
♨️ در فضای مجازی «قیامت»ـی برپاست!
♨️ در فضای مجازی «قیامت»ـی برپاست!
✍🏼مرتضی محبی
🔹 آیا پست ها، کامنت ها، تصاویر و فیلم هایی که در فضای مجازی قرار میدهیم، از بین رفتنی است یا ماندگار است و حتی بعد از مرگ صاحب پست و کامنت و تصویر و فیلم، قابل بازیابی است، و از نظر اخلاقی نسبت به آنها مسوول است؟
🔹 این سوال مهمی است که همه کاربران فضای مجازی پیش از ارسال هر مطلب باید به طور جدی درباره اش تامل کنند. به خصوص با توجه به این که به گفته قرآن، در قیامت رازها و اسرار فاش میشوند و باطن و پشت پرده کارها آشکار میگردد: «يَوْمَ تُبْلَى ٱلسَّرائِرُ» (آیه ۹ سوره طارق).
🔹 جواب پرسش بالا را میتوان در سخن هشداردهنده امیرالمؤمنین(ع) پیدا کرد، آن جا که میفرماید: «کردار بندگان در دنيا، فردا در پيش روى آنان جلوهگر است» («وَ أَعْمَالُ اَلْعِبَادِ فِي عَاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِي آجَالِهِمْ»). از این سخن حکیمانه میتوان نتیجه گرفت که پس از مرگ ما، آثار و تبعات رفتارهای ما نه تنها در فضای مجازی، که تا خود قیامت ماندگار و قابل بازیابی است.
📌 پس مراقب پست ها و کامنت ها و تصاویر و فیلم ها، و به طور کلی همه رفتارهایمان در این فضا باشیم.
شنبه ۹ فروردین ۴
🔥 فضای مجازی، و خطرِ الگوهای اخلاقی نامطمئن برای نسل جوان
🔥 فضای مجازی، و خطرِ الگوهای اخلاقی نامطمئن برای نسل جوان
✍🏼 زینب شفیق
▪️فضای مجازی، الگوی تعاملی و ارتباط میان والدین و فرزندان را تحت تأثیر قرار داده است. کاهش ارتباطات در فضای فیزیکی، در پرتو استفاده کنترل نشده از فضای مجازی توسط والدین و فرزندان باعث به وجود آمدن نوعی فاصله میان آنها و روی آوردن برخی فرزندان به ارتباط با افراد غریبه و ناشناسی میشود که وضعیت اخلاقی شان مشخص نیست.
▪️ این اتفاق غیرقابل پیش بینی نیست؛ چرا که به فرموده امام علی (ع): «کسی که نزدیکان پذیرای او نباشد، بیگانه او را جذب میکند» («مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ، أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ»).
▪️ فرزندانی که برای پرکردن خلأهای عاطفی و هویتی خود، جذب الگوهای اخلاقی نامطمئن در فضای مجازی میشوند، گویی از خانواده خود جدا و با این افراد یک خانواده مجازی تشکیل میدهند.
📌از این رو، در عصر فضای مجازی والدین باید به این موضوع توجه داشته و در «بانک عاطفی» خود به اندازه کافی سرمایه «محبت» و «توجه» به فرزندان شان را ذخیره کنند تا فرزندان در مواقع نیاز بتوانند از آن برداشت کنند و مجبور نباشند محبت و توجه را از غریبهها گدایی کنند.
جمعه ۸ فروردین ۴
🟣 تناسب محتوا و مخاطب؛ رمز جذب در فضای مجازی
🟣 تناسب محتوا و مخاطب؛ رمز جذب در فضای مجازی
✍🏼توحید فتحیزاده
☄️ وقتی صحبت از فضای سپهررایانه میشود برخی افراد معایب این فضا رو میبینند؛ اما از خود نمیپرسند که چه چیزی سبب انس جوانان با این فضا میشود. در پاسخ به این سوال میتوان از سخن امام على(ع) الهام گرفت، که میفرمایند: «جان ها چون با يکديگر سازگار باشند، الفت خواهند گرفت» («إنَّ النُّفوسَ إذا تَناسَبَتِ ايتَلَفَت»).
☄️براین اساس میتوان گفت یکی از علل جذب جوان ها به این فضا، «تناسب» وسازگاری است که با روحیات آنها دارد. مانند:
۱. تناسب محتوا با میل جوانان به آزادی و حق انتخاب، که موجب میشود هم محتواهای مورد علاقه خود را پیدا کنند هم محتواسازی کنند.
۲. تناسب در امکان اِعمال آن چه مورد «پسند» آنهاست.
۳. تناسب با علاقه جوانان به قالب های جذاب برای محتوا.
۴. تناسب در پیمودن یک مسیر نسبتا واحد. گویی همه کاربران در یک مسیر دیده میشوند و با سلیقه های یکسان به سمت یک دهکده جهانی حرکت میکنند.
☄️ به اینها میشود موارد دیگری چون تناسب در پوشش و گویش جوانانه، و دریافت واکنش و سازگاری با هیجانات را هم افزود.
جمعه ۸ فروردین ۴
💢 فضای مجازی، و خطر همنشینی با بیکارهها
💢 فضای مجازی، و خطر همنشینی با بیکارهها
✍🏼 محمدجعفر طالبپور
🔹روانشناسان معتقدند همنشین انسان تاثیر شگرفی بر روحیات، تمایلات و حتی افکار و اعمال او میگذارد.
🔹 این همان نکته دقیقی است که در تعالیم دینی هم بر آن تاکید شده است. امام على(ع) میفرماید: «از مصاحبت با کسى که تو را [از ياد خدا و آخرت] غافل و [به دنيا ] شيفته گرداند بپرهیز؛ زيرا چنين کسى تو را تنها مى گذارد و به هلاکتت مى افکند» («ايّاکَ و صُحبَةَ مَن ألهاکَ و أغراکَ؛ فإنّهُ يَخذُلُکَ و يُوبِقُکَ»).
🔹این سخن امام امروزه در مورد فضای مجازی هم صدق میکند. الگوریتم هوشمند این فضا و بسترهایی مانند اینستاگرام و یوتیوب و حتی موتورهای جستجو میتوانند روی انتخاب ما تاثیر بگذارند.
📌 این الگوریتم ها از یک طرف با مشاهده همنشینان مجازی ما سلیقه مان را تشخیص میدهند و محتوای پیشنهادی شان را بر همان اساس تنظیم میکنند، و از سوی دیگر در لابلای محتواهای مورد پسند ما، محتواهایی برای تغییر ذائقه و انحراف سلیقه مان به ما نشان میدهند؛ تا جایی که ناخودآگاه ساعتها در این فضا وقتمان را به بطالت سپری میکنیم، بدون اینکه معرفتی کسب کرده باشیم.
چهارشنبه ۶ فروردین ۴
قبلی
6
7
8
9
10
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار
طراحی توسط
سایت ساز خبری یوتاب