پنج

...
‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسان‌ها در فضای مجازی ‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسان‌ها در فضای مجازی ‼️ حریم خصوصی و خطوط قرمز حیات انسان‌ها در فضای مجازی
✍🏼مهدیه اسماعیلی

✔️متاسفانه چند صباحی است که نقض حریم خصوصی افراد در فضای مجازی، از پدیده ای نوظهور، به روندی رو به رشد تبدیل شده است!
✔️ ویژگی های خاص فضای مجازی از جمله مجهول و مجعول بودن هویت افراد، به این مسأله دامن زده و تعدی به حریم خصوصی کاربران فضای مجازی، به بحرانی جدی تبدیل شده که حل آن نیازمند راهکارهای اخلاقی است.
✔️نقض حریم خصوصی پیامدهای سهمگینی دارد و می‌تواند سه سرمایه بزرگ انسان ها، یعنی مال، و جان و آبروی آنها را مورد تهدید قرار دهد. و این همان خطوط قرمزی است که امیرالمومنین(ع) نسبت به آنها هشدار داده است: «هر کس از شما بتواند خدا را در حالى ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک، و زبانش از عِرض و آبروى مردم سالم ماند، بايد چنين کند» («فَمَنِ اسْتَطَاعَ مِنْکُمْ أَنْ يَلْقَى اللَّهَ تَعَالَى وَ هُوَ نَقِيُّ الرَّاحَةِ مِنْ دِمَاءِ الْمُسْلِمِينَ وَ أَمْوَالِهِمْ سَلِيمُ اللِّسَانِ مِنْ أَعْرَاضِهِمْ، فَلْيَفْعَلْ»).
📌پای‌بندی کاربران به این آموزه ها موجب حساسیت آنها نسبت به حفظ حریم خصوصی دیگران در فضای مجازی می‌شود.
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳
💢هوش مصنوعی، و چشم عاشقی که نمی‌بیند 💢هوش مصنوعی، و چشم عاشقی که نمی‌بیند 💢هوش مصنوعی، و چشم عاشقی که نمی‌بیند
✍🏼 حمید بُرده‌خونی

➗ بعضی از دانش‌آموزان استفاده از هوش مصنوعی را به علت «در دسترس بودن، سرعت پاسخ‌دهی، و احاطه بر موضوع» بی‌نظیر توصیف می‌کنند.
➗ همین موارد باعث اعتماد بیش از حد آنان به چت بات ها شده است، تا جایی که معتقدند جواب‌های هوش مصنوعی در موضوعات مختلف کاملا درست است و خطایی ندارد. هنگامی هم که به تعدادی از اشتباهات هوش مصنوعی اشاره می‌شود، آن را رد می‌کنند و معتقدند این گونه اشتباهات بسیار اندک است.
➗ گویی عاشق هوش مصنوعی شده اند، و به فرموده امام علی (ع) «ديده عاشق، از ديدن عيب‌هاى معشوق، کور است و گوش او از شنيدن زشتىِ معايبش، کَر»(«عَينُ المُحِبّ عَمِيَةٌ عن مَعايِبِ المَحبوبِ، و اُذُنُه صَمّاءُ عَن قُبْحِ مَساوِيه»). و همین باعث احساس خودباسوادپنداری و کاهش مطالعه در آنها شده است.
🔻اما راه حل چیست؟ یکی از کارهای لازم این است که مرتبطان تعلیم و تربیت و هوش مصنوعی با تهیه یک بسته آموزشی برای دانش‌آموزان به آنها اخلاق استفاده درست از هوش مصنوعی را آموزش دهند.
📌این کار باید از دوره دبستان آغاز شود.

۲۳ اسفند ۱۴۰۳

#گزین_گویه_های_اخفایی

💥«اندکی اندیشه»‌ ضرر ندارد
چهارشنبه ۲۲ اسفند ۳
📣  نشست علمی 📣 نشست علمی "خانواده و چالش‌های اخلاقی آشنایی برای ازدواج 💠📣 نشست علمی "خانواده و چالش‌های اخلاقی آشنایی برای ازدواج" برگزار می‌شود
▫️لینک ورود به جلسه:
vc1.qhu.ac.ir/p-neshast

☑️ به همت گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث
↙️ سومین نشست از سلسله نشست های چالش های اخلاقی خانواده معاصر ایرانی
👤 ارائه‌کنندگان:
🎤دکتر عبدالله عمادی
(عضو هیأت علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث)
▫️موضوع: بررسی اخلاقی هم‌باشی‌های پیش از ازدواج
🎤حجت الاسلام دکتر حسینعلی رحمتی
(عضو هیأت علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث)
▫️موضوع: بلاینددیت‌ها، فضای مجازی، و تحولات اخلاقی جامعه
👤 دبیر جلسه:
🎙آقای سبحان نقدی پور
(محقق اخلاق کاربردی)
🗓 زمان : چهارشنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۳
📌مکان: قم، پژوهشگاه قرآن و حدیث، سالن جلسات
🕐 ساعت: ۱۱ تا ۱۲:۳۰
سه شنبه ۲۱ اسفند ۳
🌀دوستی در دنیای مجازی؛ آسان به دست، سخت به دل 🌀دوستی در دنیای مجازی؛ آسان به دست، سخت به دل 🌀دوستی در دنیای مجازی؛ آسان به دست، سخت به دل
✍🏼 زهرا قریه میرزایی

💔این روزها به کمک فضای مجازی پیدا کردن دوست راحت‌تر شده. با یک کلیک، یک پیام، یا چند تا لایک، آدم‌ها به هم نزدیک می‌شوند.
💔اما این دوستی‌ها به همان سرعتی که شکل می‌گیرند از هم می‌پاشند. یک جواب دیرهنگام یا یک اختلاف‌نظر کافی است تا کسی را از لیست دوستان‌مان حذف کنیم. هوش مصنوعی هم کار را سخت‌تر، و دایره دوستان را محدودتر کرده است.
💔 نتیجه؟ دوستی‌هایی که خیلی زود از بین می‌روند و ما نمی‌توانیم آنها را حفظ کنیم. این البته نشانه ضعف ماست؛ همان‌گونه که امام علی(ع) می‌فرماید: «ناتوان‌ترین مردم کسی است که نتواند دوستی پیدا کند، و از او ناتوان‌تر کسی است که دوستانش را از دست بدهد» («أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اکْتِسَابِ الْإِخْوَانِ وَ أَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَيَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ»).
📌فضای مجازی نباید باعث شود روابط‌مان سطحی و زودگذر شود. کمی صبوری، کمی درک متقابل و کمی گذشت، می‌تواند دوستی‌ها را ماندگار کند. فقط کافی است در انتخاب دوست در این فضا دقت کنیم، و به جای حذف کردن، گفت‌وگو کنیم.

۲۱ اسفند ۱۴۰۳

#گزین_گویه_های_اخفایی

💥«اندکی اندیشه»‌ ضرر ندارد
سه شنبه ۲۱ اسفند ۳
🔥فضای مجازی؛ حرفی که می‌زنیم، زخمی که می‌ماند 🔥فضای مجازی؛ حرفی که می‌زنیم، زخمی که می‌ماند 🔥فضای مجازی؛ حرفی که می‌زنیم، زخمی که می‌ماند

✍🏼 رضا جعفری
▪️تابه‌حال شده حرفی را که حضوری گفتنش برایتان سخت است، در یک پیام بنویسید؟ این روزها، فضای مجازی فرصتی شده تا راحت‌تر سخن بگوییم، اما به چه قیمتی؟ بسیاری بدون تأمل پست می‌گذارند یا توییت می‌زنند؛ گویی داشتن یک کانال یا صفحه، ما را مجبور می‌کند که سریع موضع‌گیری کنیم، درست یا غلط، مهم نیست!
▪️می‌ترسیم اگر تأخیر کنیم، از قافله عقب بمانیم. و مشکل از همین‌جا آغاز می‌شود: کمتر فکر می‌کنیم و بیشتر می‌نویسیم. گاهی فراموش می‌کنیم که کلمات ما، مانند تیغی برنده، می‌تواند هم دیگران را زخمی کند هم خودمان را.
▪️پس راه چاره چیست؟
اول، قبل از ارسال هر متنی، حداقل کمی تأمل کنیم: آیا این حرف ضروری است؟ گفتنش بهتر است یا نگفتنش؟
دوم، اگر نقدی داریم، آن را محترمانه بیان کنیم. نقد خوب، سازنده است، نه ویرانگر.
📌 و در نهایت بیاموزیم که گاهی سکوت، ارزشمندتر از سخن‌گفتن است. چرا که به فرموده امام علی(ع) «زبان درّنده‌ای است که اگر رهایش کنی، می‌درّد»(«اللِّسَانُ سَبُعٌ، إِنْ خُلِّيَ عَنْهُ عَقَرَ»). پس مراقب این درنده باشیم.
20 اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
سه شنبه ۲۱ اسفند ۳
آمار سایت
مشاهده کامل آمار