چهار
...
عید سعید فطر مبارک
عید سعید فطر مبارک
🌺 شادباش عید اخلاق به همه کسانی که اخلاق اولویت اول زندگی شان است🌺
اینک،
ای که در «محرم» هر چه غیر دوست بود بر خود حرام کردی،
و در «ربیع»، بهار جان را به تماشا نشستی،
و از جمود «جمادی» گذشتی،
و پا به وادی «رجب» نهادی،
و از شعب «شعبان» رها شدی
و «رمضان» را روز به روز
و وادی به وادی
پشت سر نهادی.
اینک که آفتاب عید بر آمده،
خوش باش و شادمان،
که کامروای این سلوک تو بودی.
دوشنبه ۱۱ فروردین ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
بلاینددیتها، فضای مجازی، و تحولات اخلاقی جامعه
در این نشست حجت الاسلام دکتر حسینعلی رحمتی؛ عضو هیات علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث به عنوان دیگر سخنران این نشست با طرح بحث «بلاینددیتها، فضای مجازی، و تحولات اخلاقی جامعه» گفت: هدف از این نشست، تبیین بلاینددیتها (ملاقات های ناشناس و بدون آشنایی قبلی) به عنوان نشانه ای از تحولات هنجاری جامعه، مشخص کردن چالش ها و آسیب های این گونه آشنایی ها و ارائه راهکارهایی برای کاستن از این پیامدها است.
ایشان در تعریف و تاریخچه بلاینددیت ها گفت: هدف بلاینددیت ها این است که دو نفر بدون پیش زمینه یا انتظارات خاص، یکدیگر را ارزیابی کنند و برای تداوم رابطه تصمیم گیری کنند.
دکتر رحمتی افزود: مخاطبان این بحث، جوانانی که قصد آشنایی پیش از ازدواج را دارند و یا کاربران فضای مجازی به ویژه والدین، تهیه کنندگان بلایندیت ها در فضای مجازی، اخلاق پژوهان مسائل خانواده و سیاستگذاران و برنامهریزان اخلاقی و تربیتی جامعه است.
وی گفت: عواملی چون فضای مجازی به ویژه شبکه های اجتماعی تصویر محور مثل اینستاگرام، تحولات فرهنگی اجتماعی و تغییر نگرش اخلاقی نسل جدید و کاهش اقتدار والدین و مشکلات شیوه آشنایی در ازدواج های سنتی باعث استقبال از بلاینددیتها در جامعه ایران در سالهای اخیر شده است.
سه شنبه ۲۸ اسفند ۳
♨️ فضای مجازی، و تخریبِ حریم خصوصی با کُلنگِ کلیک
♨️ فضای مجازی، و تخریبِ حریم خصوصی با کُلنگِ کلیک
✍🏼 نفیسه جلالی
🔹حریم خصوصی بخشی از زندگی افراد است که تمایل ندارند دیگران به آن دسترسی داشته باشند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه شبکههای اجتماعی، حفظ حریم خصوصی اشخاص کمتر مورد توجه قرار میگیرد و افراد گاه به طور ناخواسته اطلاعات خود را در اختیار دیگران قرار میدهند.این کار پیامدها و آسیبهایی را هم برای افراد و هم برای جامعه به دنبال دارد.
🔹 از سوی دیگر، عده ای هم هستند که دنبال سَرَک کشیدن به حریم خصوصی دیگران و سوءاستفاده از نقاط ضعف آنها هستند.
🔹وجود این افراد به اندازه ای مشکل آفرین است که امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر میفرماید: «باید دورترین و بدترین رعیّت نزد تو کسی باشد که بیش از دیگران در جست و جوی عیب های مردم است» («وَ لْیَکُنْ أَبْعَدَ رَعِیَّتِکَ مِنْکَ، وَ أَشْنَأَهُمْ عِنْدَکَ، أَطْلَبُهُمْ لِمَعَائِبِ النَّاسِ»).
🔹بنابراین باید به کاربران شبکه ها نسبت به دوری از این افراد و عدم تشویق آنها با لایک و کلیک هشدار داد.
📌همچنین بایستی مهارتهای لازم را به مردم برای حفظ حریم خصوصی خود در فضای مجازی آموزش داد.
۲۷ اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
💥«اندکی اندیشه» ضرر ندارد
دوشنبه ۲۷ اسفند ۳
🟢 تعامل مردم و مدیران؛ لازمه اخلاقی سازی فضای مجازی
🟢 تعامل مردم و مدیران؛ لازمه اخلاقی سازی فضای مجازی
✍🏼مجتبی سالاری
🔸یکی از عوامل کلیدی در اخلاقی شدن فضای مجازی، تعامل جامعه و حاکمیت است. همکاری این دو میتواند به ایجاد فضایی امن، تقویت فرهنگ دیجیتال، ارتقای اخلاق کاربران و کاهش آسیبهای اخلاقی این فضا کمک کند.
🔸این پیشنهاد ریشه در آموزه های دینی ما دارد. به عنوان مثال، حضرت علی(ع) به کارگزاران خود توصیه کرده: «در تصمیمگیریها، با صاحبان رأی و عقل مشورت کن، سپس بر آنچه درست میبینی، قاطعانه عمل کن.» («أَشْرِکْ فِي الرَّأْيِ أَهْلَ الرَّأْيِ وَ الْعَقْلِ، ثُمَّ اعْزِمْ عَلَى مَا تَرَى مِنْ ذَلِکَ بَعْدَ الْمَشُورَةِ»).
🔸در این مسیر، مردم، به ویژه جامعه نخبگانی، باید راهکارهای خود را برای رعایت اخلاق، احترام به حقوق دیگران، و فرهنگسازی در این فضا ارایه کنند. حاکمیت هم باید از این نظرات استقبال، و با کارهایی چون تدوین قوانین و ایجاد زیرساختهای لازم، زمینه اجرایی شدن آنها را فراهم کند.
📌نتیجه تعامل مردم و حاکمیت، نه تنها سالمتر شدن فضای مجازی، که شکلگیری جامعهای اخلاقی و پیشرفته در عصر فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی خواهد شد.
دوشنبه ۲۷ اسفند ۳
🍄 فضای مجازی، و هر چیز که در جستن آنی، آنی
🍄 فضای مجازی، و هر چیز که در جستن آنی، آنی
✍🏼 یونس عیسوَند
✅«خودشناسی» یکی از دستورات موکد دینی است، و امروزه یکی از بهترین و در دسترسترین ابزارها برای این کار، همین رفیق گرمابه و گلستان ما یعنی «تلفن همراه» است.
✅ از جمله شاخصهای خودشناسی این قاعده طلایی امیرالمؤمنین(ع) است که فرمود: «ارزش هر انسانی به اندازه چیزی است که آن را نیکو میشمارد»(«قِيمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»).
✅شما با همین شاخص علوی میتوانید با نگاه به صفحات، کانالها و گروههای پُربازدید خود و نیز لیست مخاطبین و همراهان مجازیتان، حقیقت گرایشات نفسانی خود را ارزش گذاری کنید. اگر با خوبان در ارتباط هستید و صفحات مفید را دنبال میکنید، هم افق آنان هستید و اگر با بَدان نشستهاید و آنان را تشویق کنید در زمره آنان هستید. اگر اخبار خوب را پیگیری میکنید پُر از انرژی مثبت هستید و اگر افراد و محتوای نامناسب را دنبال میکنید درونتان میل به تیرگی دارد.
📌در همین راستا روانشناسان میگویند: شاکله و شخصیت شما نتیجه میانگین شخصیت پنج نفری است که با آنها دائما مراوده دارید!
يكشنبه ۲۶ اسفند ۳
🟣 هوش مصنوعی؟ آری؛ ولی انسان چیز دیگری است
🟣 هوش مصنوعی؟ آری؛ ولی انسان چیز دیگری است
✍🏼زهرا جلالی
🔸مدتی است که برخی از افراد برای مشورت و کسب ایده و تصمیم گیری به هوش مصنوعی رجوع میکنند. و ممکن است در آیندهای نه چندان دور، به آن وابستگی شدید پیدا کنند به گونه ای که موجب تغییراتی در زمینه اخلاق، فرهنگ، و عقاید آنها شود.
🔸 حتی تعامل انسان با رباتها ممکن است منجر به زندگی مشترک با آنها شود، که این وضعیت پیامدهای ناگواری را در پی دارد.
🔸بنابراین، باید از هم اکنون به فکر روشنگری در مورد مزایا و معایب هوش مصنوعی برای نسل کنونی و آینده باشیم، و به آنها هشدار دهیم که انسان دارای نیازهایی است که برطرف کردن آنها به روابط انسانی احتیاج دارد. احساساتی مانند عشق، اعتماد و حمایت عاطفی را ربات نمیتواند به صورت واقعی ابراز کند.
🔸واز همه مهم تر انسان برای رسیدن به رشد و سعادت نیازمند بهره گیری از عقل است. همان گونه که امام علی(ع) میفرماید: «عقل، تو را کفایت کند که راه گمراهی را از راستگاری نشانت دهد.»(«کَفاکَ مِن عَقلِکَ مَا اَوضَحَ لَکَ سُبُلَ مِن رُشدِکَ»).
📌این عقل در ماشین نیست. رباتها نهایتا میتوانند ابزاری برای رشد و پیشرفت باشند.
جمعه ۲۴ اسفند ۳
1
2
3
4
5
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار