menusearch
harahmati.ir

چهار

...
💢 حوزه‌های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۴) 💢 حوزه‌های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۴) 🔻 هدف اصلی حوزه و حوزویان درباب اخلاق، اخلاقی شدن خود و راهنمایی و رشد اخلاقی جامعه است. رسیدن به این هدف، همواره مستلزم انجام چند وظیفه بوده است:
▪️۱. تقید عملی به اخلاق در زندگی فردی و اجتماعی خود
▪️۲. تامل علمی و تحقیق اجتهادی برای شناسایی مسائل و موضوعات اخلاقی مورد نیاز جامعه، و پاسخ به آنها با بهره گیری از آموزه های اسلامی
▪️۳. تبلیغ و ترویج اخلاق، و رساندن یافته‌های علمی خود به جامعۀ هدف
🔻حوزه در مواجهه با مخاطبان خود در عصر هوش مصنوعی، هیچ‌یک از این اهداف و وظایف را «نباید» تغییر دهد.
پنجشنبه ۱ خرداد ۴
🌀 حوزه‌های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۳) 🌀 حوزه‌های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۳) 🔸تا سه چهار سال پیش در جامعه ما اغلب افراد حتی تحصیل‌کرده‌ها، اسمی از هوش مصنوعی نشنیده بودند یا دست‌کم با آن کار نکرده بودند، ولی امروز استفاده از فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی در اقشار گوناگون در حال فراگیر شدن است. این بیان‌گر یک نکته است: سرعت فراگیری این فناوری‌ها با هیچ‌یک از ادوار زندگی بشر قابل مقایسه نیست.
🔸 حوزویان بایستی این موضوع را جدی بگیرند، چرا که به تبع فراگیر شدن این فناوری ها، مسائل و موضوعات اخلاقی و البته شدت تاثیرشان بر زندگی فردی و اجتماعی مخاطبان‌شان هم افزایش پیدا می‌کند؛ به‌گونه‌ای است که ممکن است جامعه ما تا چند سال دیگر از جهت معرفت و عمل اخلاقی و سبک زندگی با وضعیت فعلی تفاوت‌های جدی کرده باشد.
سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴
🟣 حوزه های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۲) 🟣 حوزه های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۲) به افرادی که بین سال های ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۷ به دنیا می‌آیند اصطلاحا «نسل بِتّا» می‌گویند. حوزویان با این نامگذاری موافق باشند یا نه، باید به مهم ترین ویژگی آنها توجه کنند که عبارت است از: زاده شدن و بالندگی در دامان هوش مصنوعی. برخلاف بزرگترهای‌شان که بیشتر با فضای مجازی فعلی انس دارند، این نسل نخستین نسل از مخاطبان روحانیون است که از ابتدای تولد، زندگی اش با هوش مصنوعی در هم می‌آمیزد.
▪️از این رو طلاب و روحانیون اگر در صدد ارتباط با این نسل هستند باید این ویژگی مهم را به عنوان یک واقعیت بپذیرند و متناسب با آن جهت تبلیغ دین و اخلاق برای آنها برنامه ریزی کنند.
سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴
💢حوزه‌های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۱) 💢حوزه‌های علمیه و اقتضائات ورود به عصر هوش مصنوعی (۱) 🔸فرارسیدن یک‌صدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم آشیخ عبدالکریم حائری یزدی، فرصتی مناسب است برای این که این نهاد دیرپا با نگاهی به گذشته، خود را برای ورود به عصر جدید آماده سازد. لازمه این کار بررسی مجموعه ای از موضوعات است، از جمله شناخت زمینه و زمانه ای که حوزه در حال ورود به آن است؛ همچنین شناخت «انسان» جدیدی که قرار است مخاطب حوزه و حوزویان باشد.
يكشنبه ۲۸ اردیبهشت ۴
🟣 عشقی که ابدی نیست (قسمت چهارم و پایانی) 🟣 عشقی که ابدی نیست (قسمت چهارم و پایانی) پس چند باید کرد؟
▪️اولا، بایستی اثرات مخرب این گونه برنامه ها را برای جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان تبیین کرد؛ تاثیراتی چون قباحت زدایی از رذایل، برجسته سازی کلیشه های جنسیتی و تبلیغ زن به عنوان یک کالای دم دستی،‌ ترویج ارتباط عاطفی و عشق به صورت یک معامله، مشهور شدن افراد بی صلاحیت، شکل گیری خانواده های سست و متزلزل و در نتیجه افزایش اختلافات بعد از ازدواج و طلاق عاطفی یا واقعی، فریب مخاطب با قالب کردن یک سری روابط نمایشی به عنوان روابط واقعی و جدی.
▪️ثانیا، بایستی با استفاده از افراد کاربلد و با سلیقه، و با لحاظ کردن علایق مخاطبان جوان از یک سو و اصول و هنجارهای اخلاقی، دینی و فرهنگی ایران از سوی دیگر، اقدام به تولید برنامه های جذاب در رسانه ملی و دیگر رسانه ها کرد. بخش عمده ای از این کارها باید با مشارکت های مردم نهاد مثل استفاده از پلتفرم های شبکه خانگی انجام شود.
▪️ثالثا، همه ما کاربران فضای مجازی اخلاقا موظفیم از کارهایی چون لایک و کامنت و فوروارد کردن این برنامه ها که موجب افزایش بازدید از آنها و تشویق سازندگان شان (همچنین افزایش شهرت و درآمد آنها) می‌شود خودداری کنیم.
پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴
آمار سایت
مشاهده کامل آمار