آرشیو اخبار صفحه دو
...
اخلاق ساخت دوربین مخفی
اخلاق ساخت دوربین مخفی
ساخت دوربین مخفی سابقه ای طولانی تر از پیدایش فضای مجازی دارد ولی در سال های اخیر به مدد فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و آسان شدن ساخت آن، همچنین به خاطر نقشی که در جذب فالوور و تبلیغات دارد رشد چشمگیری داشته است. دوربین مخفی به خاطر جذابیت هایی که دارد هم میتواند ابزاری برای ترویج کارهای خوب باشد هم تشویق به کارهای نادرست. اما در هر صورت بایستی در ساخت آنها چند اصل اخلاقی مراعات شود. از جمله این که....
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
🟢 تقویت تقوا؛ مانع دستبرد به حریم خصوصی در دنیای دیجیتال
🟢 تقویت تقوا؛ مانع دستبرد به حریم خصوصی در دنیای دیجیتال
✍🏼مهدیه اسماعیلی
🌱 حریم خصوصی در فضای مجازی به شکل اعجاب آوری نقض میشود و وضع قوانین متعدد در جهان، نتوانسته از بروز این ناهنجاری جلوگیری کند.
🌱 برای حل این معضل چه باید کرد؟ راهکارهای مختلفی وجود دارد که یکی از موثرترین آنها کنترل و نظارت درونی یا همان چیزی است که در ادبیات اخلاقی اسلام «تقوا» نامیده میشود.
🌱 افراد برخوردار از ملکه تقوا دیگر نیازی به نظارت و فیلترینگ و وضع قوانین و کیفر و تعزیر ندارند؛ چرا که فرد پرهیزگار با انتخاب شخصی و اختیاری و براساس باور قلبی و اعتقادی اش، خود را به عدم ارتکاب رذائل اخلاقی، از جمله تعدی به حریم خصوصی دیگران در فضای مجازی، که نوعی حقّ الناس است، ملزم میداند.
🌱 این نکته ای است که از سخنان امام علی(ع) فهمیده میشود: «تقوا، دوستان خدا را از ارتکاب حرامها نگه داشته و ترس از خدا را در دلهايشان نشانده است» («إِنَّ تَقْوَى اللَّهِ حَمَتْ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ مَحَارِمَهُ وَ أَلْزَمَتْ قُلُوبَهُمْ مَخَافَتَهُ»).
📌 با تقویت تقوا است که ساکنان فضای مجازی نسبت به حریم خصوصی خود احساس امنیت خواهند کرد.
شنبه ۹ فروردین ۴
👩❤️👨 آیا مردان در قبال رفتار ناشایست برخی زنان در فضای مجازی مسوول اند؟
👩❤️👨 آیا مردان در قبال رفتار ناشایست برخی زنان در فضای مجازی مسوول اند؟
✍🏼شیرین قلندری
▪️ حضور رو به گسترش زنان در فضای مجازی میتواند کارکردهای مثبت و منفی داشته باشد. از یک سو، این به زنان فرصتی برای ابراز شایستگی ها و توانمندی های شان را میدهد، و از سوی دیگر، برای برخی از آنها عرصه ای شده است برای رکیک گویی و رفتارهای غیرعفیفانه.
▪️ این معضل دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها کاهش غیرت برخی مردان، و از جمله همسران این افراد، است.
▪️ غیرت یعنی احساس مسئولیت اخلاقی نسبت به محافظت از حریم و حرمت زنان. غیرت، نه تنها از خانوادهها محافظت میکند بلکه جلوی بسیاری از مفاسد و ناهنجاریهای اجتماعی را میگیرد. از این رو هم در فرهنگ ملی، هم در فرهنگ دینی ما یک ارزش محسوب میشود.
▪️ امام علی(ع) میفرماید: «ای اهل عراق! شنیدهام که زنان شما در معابر با مردان برخورد میکنند. آیا خجالت نمیکشید؟ خدا لعنت کند کسانی را که بیغیرت هستند» («يَا أَهْلَ اَلْعِرَاقِ نُبِّئْتُ أَنَّ نِسَاءَکُمْ يُوَافِينَ اَلرِّجَالَ فِي اَلطَّرِيقِ. أَ مَا تَسْتَحْيُونَ وَ قَالَ لَعَنَ اَللَّهُ مَنْ لاَ يَغَارُ»).
📌 ای کاش برخی مردان امروزی هم خود را مخاطب این سخن امام میدانستند.
شنبه ۹ فروردین ۴
♨️ در فضای مجازی «قیامت»ـی برپاست!
♨️ در فضای مجازی «قیامت»ـی برپاست!
✍🏼مرتضی محبی
🔹 آیا پست ها، کامنت ها، تصاویر و فیلم هایی که در فضای مجازی قرار میدهیم، از بین رفتنی است یا ماندگار است و حتی بعد از مرگ صاحب پست و کامنت و تصویر و فیلم، قابل بازیابی است، و از نظر اخلاقی نسبت به آنها مسوول است؟
🔹 این سوال مهمی است که همه کاربران فضای مجازی پیش از ارسال هر مطلب باید به طور جدی درباره اش تامل کنند. به خصوص با توجه به این که به گفته قرآن، در قیامت رازها و اسرار فاش میشوند و باطن و پشت پرده کارها آشکار میگردد: «يَوْمَ تُبْلَى ٱلسَّرائِرُ» (آیه ۹ سوره طارق).
🔹 جواب پرسش بالا را میتوان در سخن هشداردهنده امیرالمؤمنین(ع) پیدا کرد، آن جا که میفرماید: «کردار بندگان در دنيا، فردا در پيش روى آنان جلوهگر است» («وَ أَعْمَالُ اَلْعِبَادِ فِي عَاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِي آجَالِهِمْ»). از این سخن حکیمانه میتوان نتیجه گرفت که پس از مرگ ما، آثار و تبعات رفتارهای ما نه تنها در فضای مجازی، که تا خود قیامت ماندگار و قابل بازیابی است.
📌 پس مراقب پست ها و کامنت ها و تصاویر و فیلم ها، و به طور کلی همه رفتارهایمان در این فضا باشیم.
شنبه ۹ فروردین ۴
🔥 فضای مجازی، و خطرِ الگوهای اخلاقی نامطمئن برای نسل جوان
🔥 فضای مجازی، و خطرِ الگوهای اخلاقی نامطمئن برای نسل جوان
✍🏼 زینب شفیق
▪️فضای مجازی، الگوی تعاملی و ارتباط میان والدین و فرزندان را تحت تأثیر قرار داده است. کاهش ارتباطات در فضای فیزیکی، در پرتو استفاده کنترل نشده از فضای مجازی توسط والدین و فرزندان باعث به وجود آمدن نوعی فاصله میان آنها و روی آوردن برخی فرزندان به ارتباط با افراد غریبه و ناشناسی میشود که وضعیت اخلاقی شان مشخص نیست.
▪️ این اتفاق غیرقابل پیش بینی نیست؛ چرا که به فرموده امام علی (ع): «کسی که نزدیکان پذیرای او نباشد، بیگانه او را جذب میکند» («مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ، أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ»).
▪️ فرزندانی که برای پرکردن خلأهای عاطفی و هویتی خود، جذب الگوهای اخلاقی نامطمئن در فضای مجازی میشوند، گویی از خانواده خود جدا و با این افراد یک خانواده مجازی تشکیل میدهند.
📌از این رو، در عصر فضای مجازی والدین باید به این موضوع توجه داشته و در «بانک عاطفی» خود به اندازه کافی سرمایه «محبت» و «توجه» به فرزندان شان را ذخیره کنند تا فرزندان در مواقع نیاز بتوانند از آن برداشت کنند و مجبور نباشند محبت و توجه را از غریبهها گدایی کنند.
جمعه ۸ فروردین ۴
🟣 تناسب محتوا و مخاطب؛ رمز جذب در فضای مجازی
🟣 تناسب محتوا و مخاطب؛ رمز جذب در فضای مجازی
✍🏼توحید فتحیزاده
☄️ وقتی صحبت از فضای سپهررایانه میشود برخی افراد معایب این فضا رو میبینند؛ اما از خود نمیپرسند که چه چیزی سبب انس جوانان با این فضا میشود. در پاسخ به این سوال میتوان از سخن امام على(ع) الهام گرفت، که میفرمایند: «جان ها چون با يکديگر سازگار باشند، الفت خواهند گرفت» («إنَّ النُّفوسَ إذا تَناسَبَتِ ايتَلَفَت»).
☄️براین اساس میتوان گفت یکی از علل جذب جوان ها به این فضا، «تناسب» وسازگاری است که با روحیات آنها دارد. مانند:
۱. تناسب محتوا با میل جوانان به آزادی و حق انتخاب، که موجب میشود هم محتواهای مورد علاقه خود را پیدا کنند هم محتواسازی کنند.
۲. تناسب در امکان اِعمال آن چه مورد «پسند» آنهاست.
۳. تناسب با علاقه جوانان به قالب های جذاب برای محتوا.
۴. تناسب در پیمودن یک مسیر نسبتا واحد. گویی همه کاربران در یک مسیر دیده میشوند و با سلیقه های یکسان به سمت یک دهکده جهانی حرکت میکنند.
☄️ به اینها میشود موارد دیگری چون تناسب در پوشش و گویش جوانانه، و دریافت واکنش و سازگاری با هیجانات را هم افزود.
جمعه ۸ فروردین ۴
1
2
3
4
5
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار