آرشیو اخبار صفحه شش
...
عید سعید فطر مبارک
عید سعید فطر مبارک
🌺 شادباش عید اخلاق به همه کسانی که اخلاق اولویت اول زندگی شان است🌺
اینک،
ای که در «محرم» هر چه غیر دوست بود بر خود حرام کردی،
و در «ربیع»، بهار جان را به تماشا نشستی،
و از جمود «جمادی» گذشتی،
و پا به وادی «رجب» نهادی،
و از شعب «شعبان» رها شدی
و «رمضان» را روز به روز
و وادی به وادی
پشت سر نهادی.
اینک که آفتاب عید بر آمده،
خوش باش و شادمان،
که کامروای این سلوک تو بودی.
دوشنبه ۱۱ فروردین ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
🔴 زنان، فضای مجازی و جاهلیت مدرن
🔴زنان، فضای مجازی و جاهلیت مدرن
✍🏼 نفیسه جلالی
▪️امروزه فضای مجازی به سرعت در حال گسترش است و در این میان به خصوص شبکه های اجتماعی با استقبال زنان روبه رو شده است. البته این حضور، آسیبهایی نیز به دنبال دارد.
▪️یکی از این آسیب ها «تبَرُّج و خودنمایی» است. خانمی که اهل تبرج باشد توجه بیماران اخلاقی را به خود جلب و زمینههای فساد را فراهم میکند.
▪️ این کار دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها ناآگاهی خانم ها نسبت به چگونگی حفظ شخصیت خود در فضای مجازی است.
▪️ تبرج از این جهت یک رذیلت اخلاقی است که پیامدهایی چون از بین رفتن کرامت انسانی زن، تحقیر و تمسخر او، ایجاد بدبینی و اختلاف بین همسران، و افزایش طلاق عاطفی و واقعی را در پی دارد.
▪️ از این رو، حفظ شخصیت زن با کارهایی چون پرهیز از خودنمایی در فضای مجازی، مسوولیتی است که بیش از همه بر عهده خود او و به نفع اوست. این نکته ای است که از سخنان حضرت علی(ع) فهمیده میشود، آن جا که میفرماید: «پوشیدگی زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایی اوست» («صیانه المَراَهِ انعَمُ لِحالِها وَ اَدوَمُ لِجمالِها»).
۱۹ اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
💥«اندکی اندیشه» ضرر ندارد
دوشنبه ۲۰ اسفند ۳
⏰ فضای مجازی، و مرثیهای برای زَمان
⏰ فضای مجازی، و مرثیهای برای زَمان
✍🏼زهرا ابراهیمی
⏳«ناگهان بانگی برآمد خواجه مُرد».
توی همین یک مصرع یک دنیا درس معادشناسی نهفته است حتی در همان کلمهی «ناگهان»ش!
⏳ گذشت لحظهها نوید این را میدهد که انسان به مرگ نزدیکتر میشود! عمر فرصتِ یگانهای است که خدای مهربان به انسانها بخشیده، و زندگی، همان سَندی است که خدا برایمان گذاشته تا از زندان آزادمان کند!
⏳زمان میگذرد و بازنده کسیست که بیهدف صبح را به شب میرساند. انسانِ بیهدف، متضرر است؛ خواه در خیابانهای شهر؛ خواه در دنیای دیجیتال. خواه کوچهگردی کند و خواه وِبگردی!
⏳جهانِ مجازی به دلیلِ اقتضائات دیداری و شنیداری اش از چنان جذابیتی برخوردار است که از دست رفتن وقت را از یاد آدمی میبَرد.
⏳ اگرچه تکنولوژی کارها را سهل کرده اما زیستِ مجازی زمان را به بند کشیده است. مگر نهاینکه امامِ علی(ع)، امام مهربانیها فرمودند: «کُلُّ مُعَاجَلٍ يَسْأَلُ الْإِنْظَارَ وَ کُلُّ مُؤَجَّلٍ يَتَعَلَّلُ بِالتَّسْوِيفِ»(«آنان که وقتشان پايان يافته خواستار مهلتاند، و آنان که مهلت دارند کوتاهى مىورزند»).
📌پس، در فضای مجازی زمان را دریاب.... پیش از آنکه دیر شود.
شنبه ۱۸ اسفند ۳
🔵 فضای مجازی، و چالش کفران نعمت
🔵 فضای مجازی، و چالش کفران نعمت
✍🏼 پریسا کولیوند
▪️فضای مجازی موهبتی بزرگ در عصر کنونی است که تحولی شگرف در شیوه ارتباطات، آموزش و تعاملات اجتماعی ایجاد کرده، و از این منظر در خدمت اخلاق قرار گرفته است (هرچند نباید از آسیبهای اخلاقی آن هم غافل شد).
▪️از این رو باید آن را به عنوان یک نعمت الهی تلقی کرده و شاکر آن باشیم؛ یعنی از آن به درستی استفاده کنیم. و گرنه موجب محروم شدن از آن میشویم. همان گونه که امام علی (ع) میفرمایند: «إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْکُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّکْرِ» («هنگامی که نشانههای نعمتهای الهی به شما روی آورد، با کمسپاسی، آن را از خود دور نسازید»).
▪️ کارهایی چون انتشار محتوای غیراخلاقی، ترویج شایعات، و هتک حرمت افراد، مصادیقی از ناسپاسی نسبت به این نعمت الهی است.
📌 از سوی دیگر، استفاده مسئولانه از فضای مجازی، تولید محتوای سازنده، رعایت حقوق دیگران، مشارکت در کارهای خیر، افزایش سطح آگاهی جامعه، و تشویق به کارهای نیک، همگی جلوههایی از قدردانی و سپاسگزاری عملی نسبت به این نعمت هستند.
جمعه ۱۷ اسفند ۳
🟣 فضای مجازی، و اخلاق تصمیمگیری در موقعیت های غبارآلود
🟣 فضای مجازی، و اخلاق تصمیمگیری در موقعیت های غبارآلود
✍🏼مرتضی محبی
🔸برخی مواقع فضای مجازی مانند تیغ دو لبه ای است که از هر طرف بگیری، خسارت میبینی و متضرر میشوی.
🔸 یکی از این موقعیت ها، جایی است که محتواهای مختلف و دیدگاه ها یا خبرهای متفاوت یا متعارض درباره یک موضوع در این فضا منتشر شده است و معلوم نیست کدام درست و کدام نادرست است؛ و حق و باطل به گونه ای به هم آمیخته است که تشخیص و تفکیک آنها برای همگان میسر نیست. به این حالت، «فتنه» میگویند.
🔸وضعیت مانند هوای مه آلودی ست که یا باید مه شکن داشته باشی و بتوانی با بصیرت و بینش حرف درست را تشخیص دهی، یا اینکه احتیاط کنی تا مورد سوء استفاده قرار نگیری.
🔸 در این موارد چه باید کرد؟ رهنمود امام علی (ع) در این زمینه راه گشاست؛ آن جا که میفرماید: در فتنه ها چون شتر دو ساله باش؛ نه پشتی دارد تا سوارش شوند و نه پستانی تا شيرش بدوشند («کنْ في الْفتْنه کابْن اللّبون؛ لا ظهْرٌ فيرْکب و لا ضرْعٌ فيحْلب»).
📌پس در فضای مجازی تا وقتی حق برایمان مشخص نشده، از هرگونه قضاوت و عکس العمل بپرهیزیم.
پنجشنبه ۱۶ اسفند ۳
♨️فضای مجازی، و گرداب ناآگاهیهای گناهآلودِ پرجاذبه
♨️فضای مجازی، و گرداب ناآگاهیهای گناهآلودِ پرجاذبه
✍🏼 طاهرهسادات میرعباسی
🔹یکی از چالش های اخلاقی که در فضای مجازی بسیار رواج دارد این است که در سایت ها و صفحات چنان شیفته مطالب میشویم که بدون اطلاع از صحت وسقم شان آنها را انتشار میدهیم و اصلا به پیامدهای آن توجهی نمیکنیم. با همین ناآگاهی ها و بی اطلاعی ها است که وارد دنیایی از نادرستی ها و رذائل اخلاقی میشویم.
🔹این گونه کارها را میتوان از مصادیق سخنان عتاب آلود امام علی (ع) دانست که: چرا درباره آنچه نمیدانید سوال نمیکنید («لا ننتفع بما علمنا، ولا نسئل عما جهلنا ولا نتخوف قارعه حتی تحل بنا».«نه از آنچه میدانیم بهره میگیریم ونه از آنچه نمیدانیم میپرسیم و نه ازحادثه مهمی تا بر سرمان آوار نشود میترسیم»).
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۳
قبلی
6
7
8
9
10
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار