جدیدترین مقالات
...
♨️استاد مطهری و خدمات ایرانیان به حکمت و فلسفه
♨️استاد مطهری و خدمات ایرانیان به حکمت و فلسفه
♨️استاد مطهری و خدمات ایرانیان به حکمت و فلسفه
🔹۱. ایرانیان در قسمت فلسفه و حکمت اسلامی که ایرانی و غیر ایرانی در آن شرکت داشتهاند نسبت به غیر ایرانیان اکثریت قاطع را دارند. خصوصا در قرون متأخرتر، یعنی از دوره مغول به بعد، و بالاخص از قرن دهم به بعد که ایران یکسره شیعه میشود، فلسفه اسلامی مختص ایران است.
🔹۲. ایرانیان فلسفه اسلامی را آغاز نکردند، اولین فیلسوف اسلامی عرب است، ولی پس از آشنایی با فلسفه بیش از هر قوم دیگر به آن چسبیدند. بهعقیده ما این جهت دو ریشه دارد: یکی اینکه عقلیت ایرانی علیرغم ممانعتهای زردشتی قبل از اسلام، عقلیت فلسفی است. دیگر نفوذ تشیع در ایران است.
🔹۳. مرکز تعلیم و تعلم فلسفه، قبل از ابن سینا، بغداد بود. ابنسینا مرکزیت را به ایران منتقل کرد.
🔹۴. با آمدن مغول، از یک طرف، و حملات امثال غزالی از طرف دیگر، بساط فلسفه از غیر ایران کم و بیش برچیده شد، در ایران شعله کمی باقی بود، ولی تدریجا همین شعله ضعیف رو به قوت نهاد. این کار بیشتر در حوزه فارس صورت گرفت، با طلوع دولت صفویه و نهضت جدید علمی و فلسفی در اصفهان، بار دیگر بهوسیله میرداماد و صدرالمتألهین فلسفه رونق جدیدی یافت .
(کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران، ص ۶۲۵-۶۲۸)
يكشنبه ۱۴ اردیبهشت ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
جدیدترین مقالات
»
🔻 آیا نسل بتا اخلاقی تر خواهد بود؟
👈 واقع مطلب این است که با توجه به نامشخص بودن سنخ تحولات هوش مصنوعی در آینده و با توجه به این که این نسل هنوز به عرصه زندگی اجتماعی وارد نشده است، نمیتوان با قاطعیت درباره نوع دینداری و اخلاق مداری اش سخن گفت، ولی به احتمال زیاد این نسل بیش از نسل گذشته اش، از الگوهای اخلاقی سنتی فاصله خواهد گرفت و معرفت و رفتار اخلاقی خود را با توجه به آنچه هوش مصنوعی برایش تعریف میکند تعیین خواهد کرد.
دوشنبه ۱۷ دی ۳
🧕🙎♂️ آیا اخلاق «نسل بتا» مسئله جامعه ما «هم» هست؟
📌 همه مرتبطان با اخلاق و تعلیم و تربیت و فناوری در کشور ما بایستی از هم اکنون به طور جدی مسائل اخلاقی مربوط به نسل بتا را با توجه به مختصات دینی و فرهنگی و ارزشی جامعه ما مورد بررسی قرار دهند تا غافلگیر نشوند.
جمعه ۱۴ دی ۳
مسوولیت سنگین حوزههای علمیه نسبت به اخلاقِ نسل بتا
🔹نسل بتا به عنوان نخستین بومیان هوش مصنوعی، برای زیست اخلاقی در این فضا و استفاده درست از آن نیازمند «آگاهی و تربیت اخلاقی» هستند. برآوردن این نیاز هرچند برعهده همه دستگاه ها و نهادهای متصدی اخلاق و تعلیم و تربیت وتبیلغ است ولی در این میان، حوزه های علمیه مسوولت بیشتری دارند؛ هم به خاطر این که مهمترین وظیفهشان تبلیغ دین و ترویج اخلاق است، هم به خاطر جایگاه شان در نظام سیاسی، و نهادهای گوناگون فرهنگی، تبلیغی و فناوری کشور.
🔹حوزه ها در این زمینه باید به چند کار اهتمام بورزند:
جمعه ۱۴ دی ۳
🎈به نسل بِتّا، نخستین نسل عصر هوش مصنوعی سلام کنیم
🔸آغاز سال ۲۰۲۵ میلادی نه تنها شروع یک سال جدید که آغاز شکل گیری نسل جدیدی است که آنها را «نسل بِتّا» (Beta Generation) نامیده اند و متولدین سال های 2025 تا سال 2039 میلادی را در بر میگیرند. این نسل به نوعی فرزندان نسل آلفا (متولدین۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴) و نسل زد (متولدین ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۹) محسوب میشوند و از منظر فناوری اطلاعات، وجه اشتراک همه آنها استفاده از شبکه های اجتماعی است.
جمعه ۱۴ دی ۳
🌀«من و تو» برگشت؛ «ما» چه کنیم؟
🔻ظاهرا شبکه «من وتو» از راه اندازی مجدد خود خبر داده است. گرچه در یک سال گذشته هم برنامه هایش در فضای مجازی کم وبیش موجود بود. این نشان میدهد که در دنیای امروز به مدد فضای مجازی، و اخیرا هوش مصنوعی، تعطیلی یک رسانه لزوما به معنای پایان تاثیرگذاری آن نیست، بلکه زمینه ظهور لحظه به لحظه عوامل موثر بر اخلاق و فرهنگ و تربیت جامعه فراهم است و دیگران برای این کار منتظر فعالیت های ما باقی نمیمانند. به گفته امام علی(ع): «هر که از دشمن آسوده بخوابد، دشمن نسبت به او نخواهد خُفت » (نهج البلاغه).
🔻 از این رو همه سازمان های فرهنگی و تبلیغی و رسانه ای ما، به ویژه صداوسیما، اگر میخواهند میدان را به رقبای پای کارِ خود واگذار نکنند، بایستی فعالیت خود را با توجه به موارد زیر ده چندان کنند:
پنجشنبه ۱۳ دی ۳
قبلی
16
17
18
19
20
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار