جدیدترین مقالات

...
«من و تو» رفت؛ خیال مان «نا»راحت «من و تو» رفت؛ خیال مان «نا»راحت این یادداشت بهمن 1402 هنگام تعطیلی شبکه ماهواره ای «من و تو» نوشته شد، و اینک با افزایش احتمال راه اندازی مجدد آن، تقدیم همه فعالان عرصه رسانه، فضای مجازی، اخلاق، و تعلیم و تربیت می‌شود. قسمت دوم یادداشت جداگانه ارایه خواهد شد. سه شنبه ۱۱ دی ۳🌀فیلترینگ و دشواری تصمیم‌گیری اخلاقی 🌀فیلترینگ و دشواری تصمیم‌گیری اخلاقی 🔸انجام یا عدم انجام فیلترینگ، چه در سطح خُرد آن مثلا توسط والدین برای فرزندان، چه سطح کلان آن مثلا توسط حکومت برای شهروندان، یک نوع «تصمیم» است و از نظر اخلاقی دشواری های خاص خود را دارد، از جمله این که تصمیم گیرنده را گاهی بر سر دوراهه یا «تزاحم اخلاقی» قرار می‌دهد. دوشنبه ۱۰ دی ۳♨️ حلقه مفقودۀ فیلترینگِ اخلاقی ♨️ حلقه مفقودۀ فیلترینگِ اخلاقی 🔹 بی تردید بین سیاستگذاران و کاربران درباره فیلترینگ وجوه اشتراک و افتراقی وجود دارد، و تا وقتی گفت و گو بین طرفین شکل نگیرد این دو به یک افق مشترک نمی‌رسند.
📌 نهادهای حاکمیتی باید آغازگر این گفت وگو باشند و برای وصول به این مقصود می‌توانند گفتگو را با افراد و گروه های موثر درباب فضای مجازی، مانند مدیران پلتفرم ها و سایت ها و کانال های بزرگ شروع کنند.

يكشنبه ۹ دی ۳
🔵 فیلترینگ، و کم‌کاری اخلاق پژوهان 🔵 فیلترینگ، و کم‌کاری اخلاق پژوهان 🔻 واقع مطلب این است که از دو سه دهه قبل که تازه اینترنت وارد کشور ما شد بایستی اندیشه ورزی اخلاقی درباره فیلترینگ هم آغاز می‌شد، اما کمبود آثار منتشرشده در این باره نشان می‌دهد که متاسفانه در این زمینه آنگونه که باید کار نشده، و هنوز شاهد پژوهش قابل اعتنایی در این عرصه نیستیم. در حالی که این موضوع دارای ابعاد اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است و امروزه میلیون ها نفر با آن دست به گریبان هستند.

🔻 نخستین گام در اخلاق پژوهی فیلترینگ، موضوع شناسی و مسئله شناسی آن است. برای این کار بایستی از محققان اخلاق و فناوری کمک گرفت. و طبیعتا در این زمینه از حوزه های علمیه انتظار بیشتری می‌رود، چرا که مهم ترین رسالت آنها تبلیغ و ترویج اخلاق در جامعه است.


يكشنبه ۹ دی ۳
مسوولیت سنگین رهبران ادیان درباب اخلاق فناوری اطلاعات مسوولیت سنگین رهبران ادیان درباب اخلاق فناوری اطلاعات به مناسب تولد حضرت مسیح(ع)
اخلاق، گوهر ادیان؛ و اخلاقی زیستن هدف بنیادین تلاش پیشوایان دینی است. انسان امروز که در چنبره فناوری های اطلاعات و هوش مصنوعی قرار گرفته است بیش از هر زمان دیگری نیازمند آموزش و پرورش اخلاقی است. از آنجا که چالش های اخلاقی ناشی از فناوری های جدید متوجه کل بشریت است، تلاش برای اخلاقی سازی آن هم باید در مقیاس جهانی انجام شود تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد. و این مسوولیت سنگین همه باورمندان دینی، به ویژه رهبران ادیان است که در این زمینه پیشگام شوند و پیش از این که اخلاق در پای فناوری قربانی شود کاری بکنند.
جمعه ۷ دی ۳
آمار سایت
مشاهده کامل آمار