harahmati.ir
دسته بندی
جدیدترین مقالات
...
کتاب از کعبه تا عشق: نگاهی دوباره به حماسه انسان ساز عاشورا
کتاب از کعبه تا عشق: نگاهی دوباره به حماسه انسان ساز عاشورا
از کعبه تا عشق: نگاهی دوباره به حماسه انسان ساز عاشورا
تهران: انتشارات روزنامه اطلاعات، چاپ اول، 1387ص، 212ص، 14/000 ریال.
ز نکاتی که بیانگر اهمیت و ارزش قیام عاشورا است، چندبعدی بودن آن است. این واقعه از یک سو، وجهة دینی دارد، چرا که دررة احیای ارزش های دینی و اصلاح کژی ها و بدعت های پیش آمده در دین پیامبر (ص) به وقوع پیوست و از سوی دیگر وجهة سیاسی و توحیدی و حماسی و نیز تربیتی و انسان سازی دارد. مجموعة این جنبه ها و جلوه هاست که به قول شهید مطهری موجب شده بتوانیم جامعیت اسلام را در چهرة حماسة حسینی ببینیم.
جمعه ۱۳ تیر ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
جدیدترین مقالات
»
🌀دوستی در دنیای مجازی؛ آسان به دست، سخت به دل
🌀دوستی در دنیای مجازی؛ آسان به دست، سخت به دل
✍🏼 زهرا قریه میرزایی
💔این روزها به کمک فضای مجازی پیدا کردن دوست راحتتر شده. با یک کلیک، یک پیام، یا چند تا لایک، آدمها به هم نزدیک میشوند.
💔اما این دوستیها به همان سرعتی که شکل میگیرند از هم میپاشند. یک جواب دیرهنگام یا یک اختلافنظر کافی است تا کسی را از لیست دوستانمان حذف کنیم. هوش مصنوعی هم کار را سختتر، و دایره دوستان را محدودتر کرده است.
💔 نتیجه؟ دوستیهایی که خیلی زود از بین میروند و ما نمیتوانیم آنها را حفظ کنیم. این البته نشانه ضعف ماست؛ همانگونه که امام علی(ع) میفرماید: «ناتوانترین مردم کسی است که نتواند دوستی پیدا کند، و از او ناتوانتر کسی است که دوستانش را از دست بدهد» («أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اکْتِسَابِ الْإِخْوَانِ وَ أَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَيَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ»).
📌فضای مجازی نباید باعث شود روابطمان سطحی و زودگذر شود. کمی صبوری، کمی درک متقابل و کمی گذشت، میتواند دوستیها را ماندگار کند. فقط کافی است در انتخاب دوست در این فضا دقت کنیم، و به جای حذف کردن، گفتوگو کنیم.
۲۱ اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
💥«اندکی اندیشه» ضرر ندارد
سه شنبه ۲۱ اسفند ۳
🔥فضای مجازی؛ حرفی که میزنیم، زخمی که میماند
🔥فضای مجازی؛ حرفی که میزنیم، زخمی که میماند
✍🏼 رضا جعفری
▪️تابهحال شده حرفی را که حضوری گفتنش برایتان سخت است، در یک پیام بنویسید؟ این روزها، فضای مجازی فرصتی شده تا راحتتر سخن بگوییم، اما به چه قیمتی؟ بسیاری بدون تأمل پست میگذارند یا توییت میزنند؛ گویی داشتن یک کانال یا صفحه، ما را مجبور میکند که سریع موضعگیری کنیم، درست یا غلط، مهم نیست!
▪️میترسیم اگر تأخیر کنیم، از قافله عقب بمانیم. و مشکل از همینجا آغاز میشود: کمتر فکر میکنیم و بیشتر مینویسیم. گاهی فراموش میکنیم که کلمات ما، مانند تیغی برنده، میتواند هم دیگران را زخمی کند هم خودمان را.
▪️پس راه چاره چیست؟
اول، قبل از ارسال هر متنی، حداقل کمی تأمل کنیم: آیا این حرف ضروری است؟ گفتنش بهتر است یا نگفتنش؟
دوم، اگر نقدی داریم، آن را محترمانه بیان کنیم. نقد خوب، سازنده است، نه ویرانگر.
📌 و در نهایت بیاموزیم که گاهی سکوت، ارزشمندتر از سخنگفتن است. چرا که به فرموده امام علی(ع) «زبان درّندهای است که اگر رهایش کنی، میدرّد»(«اللِّسَانُ سَبُعٌ، إِنْ خُلِّيَ عَنْهُ عَقَرَ»). پس مراقب این درنده باشیم.
20 اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
سه شنبه ۲۱ اسفند ۳
🔴 زنان، فضای مجازی و جاهلیت مدرن
🔴زنان، فضای مجازی و جاهلیت مدرن
✍🏼 نفیسه جلالی
▪️امروزه فضای مجازی به سرعت در حال گسترش است و در این میان به خصوص شبکه های اجتماعی با استقبال زنان روبه رو شده است. البته این حضور، آسیبهایی نیز به دنبال دارد.
▪️یکی از این آسیب ها «تبَرُّج و خودنمایی» است. خانمی که اهل تبرج باشد توجه بیماران اخلاقی را به خود جلب و زمینههای فساد را فراهم میکند.
▪️ این کار دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها ناآگاهی خانم ها نسبت به چگونگی حفظ شخصیت خود در فضای مجازی است.
▪️ تبرج از این جهت یک رذیلت اخلاقی است که پیامدهایی چون از بین رفتن کرامت انسانی زن، تحقیر و تمسخر او، ایجاد بدبینی و اختلاف بین همسران، و افزایش طلاق عاطفی و واقعی را در پی دارد.
▪️ از این رو، حفظ شخصیت زن با کارهایی چون پرهیز از خودنمایی در فضای مجازی، مسوولیتی است که بیش از همه بر عهده خود او و به نفع اوست. این نکته ای است که از سخنان حضرت علی(ع) فهمیده میشود، آن جا که میفرماید: «پوشیدگی زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایی اوست» («صیانه المَراَهِ انعَمُ لِحالِها وَ اَدوَمُ لِجمالِها»).
۱۹ اسفند ۱۴۰۳
#گزین_گویه_های_اخفایی
💥«اندکی اندیشه» ضرر ندارد
دوشنبه ۲۰ اسفند ۳
⏰ فضای مجازی، و مرثیهای برای زَمان
⏰ فضای مجازی، و مرثیهای برای زَمان
✍🏼زهرا ابراهیمی
⏳«ناگهان بانگی برآمد خواجه مُرد».
توی همین یک مصرع یک دنیا درس معادشناسی نهفته است حتی در همان کلمهی «ناگهان»ش!
⏳ گذشت لحظهها نوید این را میدهد که انسان به مرگ نزدیکتر میشود! عمر فرصتِ یگانهای است که خدای مهربان به انسانها بخشیده، و زندگی، همان سَندی است که خدا برایمان گذاشته تا از زندان آزادمان کند!
⏳زمان میگذرد و بازنده کسیست که بیهدف صبح را به شب میرساند. انسانِ بیهدف، متضرر است؛ خواه در خیابانهای شهر؛ خواه در دنیای دیجیتال. خواه کوچهگردی کند و خواه وِبگردی!
⏳جهانِ مجازی به دلیلِ اقتضائات دیداری و شنیداری اش از چنان جذابیتی برخوردار است که از دست رفتن وقت را از یاد آدمی میبَرد.
⏳ اگرچه تکنولوژی کارها را سهل کرده اما زیستِ مجازی زمان را به بند کشیده است. مگر نهاینکه امامِ علی(ع)، امام مهربانیها فرمودند: «کُلُّ مُعَاجَلٍ يَسْأَلُ الْإِنْظَارَ وَ کُلُّ مُؤَجَّلٍ يَتَعَلَّلُ بِالتَّسْوِيفِ»(«آنان که وقتشان پايان يافته خواستار مهلتاند، و آنان که مهلت دارند کوتاهى مىورزند»).
📌پس، در فضای مجازی زمان را دریاب.... پیش از آنکه دیر شود.
شنبه ۱۸ اسفند ۳
🔵 فضای مجازی، و چالش کفران نعمت
🔵 فضای مجازی، و چالش کفران نعمت
✍🏼 پریسا کولیوند
▪️فضای مجازی موهبتی بزرگ در عصر کنونی است که تحولی شگرف در شیوه ارتباطات، آموزش و تعاملات اجتماعی ایجاد کرده، و از این منظر در خدمت اخلاق قرار گرفته است (هرچند نباید از آسیبهای اخلاقی آن هم غافل شد).
▪️از این رو باید آن را به عنوان یک نعمت الهی تلقی کرده و شاکر آن باشیم؛ یعنی از آن به درستی استفاده کنیم. و گرنه موجب محروم شدن از آن میشویم. همان گونه که امام علی (ع) میفرمایند: «إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْکُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّکْرِ» («هنگامی که نشانههای نعمتهای الهی به شما روی آورد، با کمسپاسی، آن را از خود دور نسازید»).
▪️ کارهایی چون انتشار محتوای غیراخلاقی، ترویج شایعات، و هتک حرمت افراد، مصادیقی از ناسپاسی نسبت به این نعمت الهی است.
📌 از سوی دیگر، استفاده مسئولانه از فضای مجازی، تولید محتوای سازنده، رعایت حقوق دیگران، مشارکت در کارهای خیر، افزایش سطح آگاهی جامعه، و تشویق به کارهای نیک، همگی جلوههایی از قدردانی و سپاسگزاری عملی نسبت به این نعمت هستند.
جمعه ۱۷ اسفند ۳
قبلی
11
12
13
14
15
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار