بیست و پنج
...
ضرورت تجربه آموزی و بومی سازی هوش مصنوعی
ضرورت تجربه آموزی و بومی سازی هوش مصنوعی
یکی از وظایف مهم اخلاق پژوهان جامعه ما این است که مزیت ها و چالش های اخلاقی فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی را متناسب با زیستبوم جامعه ایرانی مورد بررسی قرار دهند و برای کاهش چالش ها و افزایش مزایت ها راهکارهایی را متناسب با ویژگی های دینی، اخلاقی و فرهنگی جامعه ایران ارایه کنند.
بومی سازی کاری است که برخی کشورهای دیگر، از جمله کشورهای آفریقایی انجام داده اند.
جمعه ۱۵ فروردین ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
💟طلبه ها، فضای مجازی، و آفتِ توجه به «پسند» مخاطب تا «نیاز» او
❇️ طلبه های فضای مجازی هم مثل دیگر فعالان این فضا طبیعتا دوست دارند بیشترین مخاطب را داشته باشند. اما این کار در صورت بی دقتی میتواند خطر «پیرو» شدن به جای «پیشرو» بودن را بر آنها تحمیل کند. به این معنا که طلبه برای جلب توجه دیگران یا نشان دادن چهره ای متفاوت از خود و روحانیت (و دین؟)، به طور خواسته یا ناخواسته اصول تبلیغ و آداب طلبگی را زیر پا بگذارد. مثلا در شوخی افراط کند، یا به خاطر ناراحت نشدن دیگران و از ترس ریپورت و اخراج و دیسلایک، از بیان حق خودداری نماید.
❇️ راه چاره این است که طلبه حق گویی و «نیاز» مخاطب، نه لزوما «پسند» او را معیار کنشگری در فضای مجازی قرار دهد (و صد البته در بیان حق، ادب و منطق را مراعات نماید).
پنجشنبه ۱۷ آبان ۳
‼️ شکستن حرمت اماکن دینی برای همه مان تاوان دارد
🕌 امروز ویدیویی از ترانه خوانی و رقص در محلی که یا مسجد و حسینیه یا نمازخانه است به طور گسترده در فضای مجازی منتشر شد. قبلا هم ویدیوهایی از این گونه کارها در برخی مساجد در فضای مجازی منتشر شده بود. واقعیت این است که محل های عبادت در همه ادیان و همه کشورها برای خود حریم و حرمتی دارد. شکستن این حرمت ها آن هم در جامعه دینی مثل ایران از هر جهت کاری غیراخلاقی است.
🕌هم کسانی که در این مکان ها چنین برنامه هایی را اجرا میکنند کارشان غیراخلاقی است، هم کسانی که ویدیوی آن را در فضای مجازی منتشر میکنند، چرا که این کارها قباحتِ بی احترامی به مناسک و مکان های دینی را از بین میبرد، و زمینه تکرار آن را فراهم میکند. بگذریم از این که همان طور که در کامنت های ذیل این ویدیوها دیده ایم این گونه کارها موجب تحقیر و توهین و تمسخر دین و دینداران هم میشود.
پنجشنبه ۱۷ آبان ۳
🟢 طلبه ها، فضای مجازی، و فعالیت های عام المنفعه
🔹فعالیت طلبه ها در فضای مجازی به یک صورت نیست؛ از این رو منصفانه نیست که درباره همه آنها یک حکم صادر کنیم. بسیاری از طلاب و روحانیون بدون هیچ چشمداشتی، با استفاده از این فضا به تبلیغ عالمانه دین، گسترش دانش، مشاوره و پاسخ به سوالات، و (به سیره عالمان گذشته) به کارهای خیریه میپردازند. کم نیستند طلابی که با کمک فالوورهای خود به کارهایی چون ساخت مدرسه، کتابخانه، درمانگاه و دستگیری از نیازمندان اقدام میکنند.
🔹اما متاسفانه بسیاری از کاربران شبکه ها به راحتی چشم خود را بر این گونه فعالیت ها میبندند، ولی اگر کوچکترین گفتار و رفتاری از یک طلبه دیدند که بهانه تمسخر را فراهم میکند در انتشار آن کوتاهی نمیکنند.
چهارشنبه ۱۶ آبان ۳
🌀طلبه ها، فضای مجازی، و «ناطلبه»های مبلغ دین
✅ در دوران پیشاشبکه های اجتماعی تبلیغ وتفسیر دین معمولا بر عهده روحانیون (و برخی غیرحوزویانِ نوعا دانشگاهی) بود که اطلاعات دینی و سابقه علمی مشخصی داشتند. اما امروزه گروه جدیدی به مفسران و مبلغان دین اضافه شده اند که جزو هیچیک از این دو نیستند. از مهم ترین ویژگی های آنها استفاده از شبکه هایی چون اینستاگرام است که روحانیون به دلایل مختلف در آن حضور چندانی ندارند.
سه شنبه ۱۵ آبان ۳
‼️طلبه ها، فضای مجازی، و مرز لغزندۀ صمیمیت
🤣 اما آن چه امروزه به ویژه طلاب جوان باید نسبت به آن حساس باشند زیاده روی و بی احتیاطی در این زمینه و عدم ملاحظه شان طلبگی و لباس آن است. انتشار تصاویر حرکات رزمی با عبا و عمامه، یا افراط در جوک گفتن و شوخی با دیگران یا حتی گذاشتن استیکر و ایموجی و کامنت و لایک نامناسب برای نشان دادن صمیمی و خودمانی بودن در شبکه های اجتماعی میتواند موجب کاهش اعتبار و تاثیر سخن طلاب شود.
🤣برخلاف گذشته، امروزه کوچک¬ترین شوخی روی منبر یا حتی در جمع های طلبگی در اندک زمانی در معرض دید هزاران نفر قرار میگیرد و طبیعتا تاثیرات منفی آن هم چند هزار برابر میشود.
دوشنبه ۱۴ آبان ۳
قبلی
21
22
23
24
25
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار