جدیدترین مقالات
...
استاد مطهری و پاسخ به نیازهای زمان
استاد مطهری و پاسخ به نیازهای زمان
🟢 متفکری که جز برای پاسخ به نیازهای جامعه قلم نزد
🔹به نظر استاد مطهری، عصر ما از نظر دینی و مذهبی - خصوصا برای طبقه جوان - عصر اضطراب و دودلی و بحران است. مقتضیات عصر و زمان، یک سلسله تردیدها و سؤالها بوجود آورده و سؤالات کهنه و فراموش شده را نیز از نو مطرح ساخته است. آیا باید از این شک و تردیدها و پرس وجوها - که گاهی به حد افراط میرسد متأسف و ناراحت بود؟ به عقیده من هیچگونه ناراحتی ندارد .
🔹شک، مقدمه یقین، پرسش، مقدمه وصول، و اضطراب، مقدمه آرامش است. شک، معبر خوب و لازمی است هر چند منزل و توقفگاه نامناسبی است. اسلام که اینهمه دعوت به تفکر و ایقان میکند، بطور ضمنی میفهماند که حالت اولیه بشر، جهل و شک و تردید است و با تفکر و اندیشه صحیح باید به سر منزل ایقان و اطمینان برسد .
🔹آنچه میتواند مایه تأسف باشد این است که شک یک فرد، او را به سوی تحقیق نراند، و یا شکوک اجتماعی، افرادی را بر نیانگیزد که پاسخگوی نیازهای اجتماع در این زمینه بوده باشند .
📌 این بنده از حدود بیست سال پیش که قلم به دست گرفته، مقاله یا کتاب نوشتهام، تنها چیزی که در همه نوشتههایم آن را هدف قرار دادهام حل مشکلات و پاسخگوئی به سؤالاتی است که در زمینه مسائل اسلامی در عصر ما مطرح است (عدل الهی، مجموعه آثار ۱: ص۳۷-۳۹).
سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
جدیدترین مقالات
»
چت بات ها، آموزش، و توقع رفتار اخلاقی
♨️چت بات ها، آموزش، و توقع رفتار اخلاقی
#معرفی_مقاله
hangying Hua, Shuangci Jin ,Shengyi Jiang, "The limitations and Ethical Considerations of ChatGPT", Data Intelligence, v.6, issue 1 (2024)
به رغم این که استفاده از چت بات ها هر روز در کشورمان بیشتر میشود ولی متاسفانه درباره آموزش مردم برای استفاده اخلاقی از آنها همچنین آگاهی دادن به کاربران در مورد چالش های اخلاقی آنها کار چندانی تاکنون نشده است. با وجود افراد و مراکز اخلاق پژوه فراوان در کشورمان، این ضعف و نقص بزرگی محسوب میشود. این در حالی است که برخی کشورها از چند سال قبل تلاش های علمی در این زمینه را شروع کرده اند. مقاله بالا یکی ازجدیدترین آنهاست:
شنبه ۱۲ خرداد ۳
سیر تا پیاز مقاله نویسی: روش تحقیق از انتخاب موضوع تا انتشار
♨️ سیر تا پیاز مقاله نویسی در ده جلسه، از انتخاب موضوع تا انتشار
✍🏼حسینعلی رحمتی
در این فایلهای صوتی سعی کرده ام به زبان ساده و کاربردی، مهم ترین نکاتی که برای نوشتن یک مقاله (و پایان نامه و کتاب) باید مراعات شود بیان کنم. پیشنهاد میکنم همه آنها را به ترتیب گوش کنید.
يكشنبه ۶ خرداد ۳
اخلاق رباتها: دو پرسش، دو پاسخ
کسانی که در صدد بررسی #اخلاق_ماشینهای_هوشمند هستند باید دو نکته به ظاهر ساده را از هم تفکیک کنند:
1. آیا ماشینهای هوشمند میتوانند/باید به اصول اخلاقی عمل کنند؟ (در این صورت خودِ #ماشین را به عنوان فاعل اخلاقی در نظر گرفتهایم).
2. آیا ما انسانها باید درباره ماشینهای هوشمند اخلاق را مراعات کنیم و حقوق آنها را محترم بشماریم؟ همانگونه که مثلا در مورد موجودات دارای احساس از قبیل حیوانات باید اخلاق را مراعات کنیم؟ (در این صورت #انسان را به عنوان فاعل اخلاقی در نظر گرفتهایم).
📌پاسخ هر یک از دو سوال با هم فرق میکند.
شنبه ۵ خرداد ۳
آیا شما هم یک ویندو شاپر فجازی هستید؟
ویندو شاپینگ فجازی نه تنها یک مسئله فرهنگی که یک معضل اخلاقی نیز هست؛ چرا که آسیب هایی چون اتلاف وقت، از بین رفتن هزینه، بازماندن از کارهای مفید و مسوولیت های فردی و اجتماعی، انباشتن ذهن از مطالب غیر مفید یا مفید ولی غیرضروری، و اعتیاد مجازی را به دنبال دارد؛ که البته هر یک از این ها خود موجب مشکلات و معضلات دیگر میشود.
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۳
پروژه قرآنی استاد مطهری و چگونگی تداوم آن در اخلاق اندیشی فضای مجازی
دکتر رحمتی با اشاره به این نکته که بهترین تجلیل از یک استاد، شناخت و بازبینی و تداوم پروژه فکری اوست، اضافه کرد که بنابراین با توجه به نیاز امروز جامعه، دانشجویان و طلاب باید از ابزارهای نوین امروزی مثل «فضای مجازی و هوش مصنوعی» برای تداوم کارنامه قرآنی استاد مطهری استفاده کنند.
يكشنبه ۲۳ اردیبهشت ۳
قبلی
41
42
43
44
45
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار