چهل و نه
...
لزوم مواجهه خودباورانه و انتقادی با فلسفه غرب
لزوم مواجهه خودباورانه و انتقادی با فلسفه غرب
اندیشوران جامعه ما در مواجهه با فیلسوفان و #فلسفه_غرب، بایستی نگاهی #انتقادی و سنجشگرانه داشته باشند. یعنی در مقابل آنان نه «خودباخته» شوند نه «خودشیفته».بلکه #خودباوری داشته باشند.
از آن فلسفه ها استفاده کنند ولی اولا آنها را وحی مُنزَل ندانند،ثانیا از سنت فلسفی #ایرانی و #اسلامی خود هم غافل نشوند.
حسینعلی رحمتی
29 فروردین 1404
جمعه ۲۹ فروردین ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
دین و چالش های اخلاقی عصر فناوری اطلاعات؛ سنخ شناسی و مواجهه
🔸در ابتدای نشست دکتر رحمتی هدف بحث خود را تبیین توجه مبلغان دین و اخلاق به چالش های اخلاقی ناشی از فراگیر شدن فناوری اطلاعات و اخلاق و هوش مصنوعی در عصر حاضر، مشخص کردن ابعاد و اقسام این چالش ها، توضیح بایسته ها و نکات لازم الرعایه در مواجهه با این چالش ها بیان کرد و افراد و نهادهای مبلغ و مدافع دین و اخلاق، به ویژه روحانیون و حوزه های علمیه، و نهادهای حاکمیتی سیاستگذار در امر فضای مجازی را مهم ترین مخاطبان بحث حاضر دانست.
🔸ایشان با بیان اینکه بدون آگاهی از روش مواجهه با چالش ها، امکان شناخت درست آنها و پاسخگویی موثر به آنها فراهم نیست به ضرورت و اهمیت این بحث اشاره نمود. دکتر رحمتی در ادامه با تبیین این نکته که منظور از چالش از جهت نظری، مسائل و سوال های جدی اخلاقی و از جهت عملی، شرایط دشواری است که برای مرتبطان فضای مجازی به وجود میآید که تزاحم های اخلاقی نمونه ای از این چالش ها است و امروز که عصر فن آوری اطلاعات و هوش مصنوعی است، این چالش ها در همه عرصه های زندگی بشر، از جمله اخلاق جدی تر و متفاوت تر شده است.
چهارشنبه ۲۵ بهمن ۲
نشست علمی دین و چالشهای اخلاقی عصر فناوری اطلاعات
سلسله نشستهای دین و چالشهای روز از سوی انجمن کلام اسلامی حوزه، با همکاری پژوهشگاه قرآن و حدیث و مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی قم به صورت هفتگی برگزار میشود.
سیزدهمین جلسه از این سلسه نشستها با موضوع "دین و چالشهای اخلاقی عصر فناوری اطلاعات؛ سنخ شناسی و مواجهه " با سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین دکتر «حسینعلی رحمتی» عضو هیات علمی گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث همراه خواهد بود.
این نشست روز چهارشنبه ـ هجدهم بهمن ماه ۱۴۰۲ ـ ساعت ۲۱ الی ۲۲ به صورت آنلاین برگزار میشود و شرکت برای عموم علاقمندان آزاد است.
علاقمندان میتوانند از لینک جهت ورود استفاده نمایند.
يكشنبه ۱۵ بهمن ۲
چالش های اخلاقیِ پدر بودن در عصرِ شبکه های اجتماعی
✍️حسینعلی رحمتی
در مناسبت هایی چون تولد حضرت علی (ع) که «روز پدر» هم نامگذاری شده معمولا همّ و غم همه ما یادآوری مقام پدر و یادکردن از پدرهای از دست رفته است. در کنار این کارهای مفید اما یک نکته معمولا مغفول واقع میشود و آن چالش ها و مشکلاتی که پدرهای امروزی به اقتضای پدر بودن در عصر فناوری اطلاعات و فضای مجازی با آنها مواجه اند. در یادداشت حاضر به چند مورد از این چالش ها اشاره میشود، با این توضیح که فضای مجازی تنها «یکی» از عوامل موثر بر شکل گیری یا تشدید این چالش ها است.
پنجشنبه ۵ بهمن ۲
چارچوب مسائل اخلاقیِ استفاده از هوش مصنوعی برای تحقیق و پژوهش
✍️گزارش یک نشست علمی
✅نشست علمی «اخلاق و هوش مصنوعی» روز دوشنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۰ در پژوهشگاه قرآن و حدیث با حضور برخی از مدرسان و محققان اخلاق برگزار گردید. در این نشست دکتر حسینعلی رحمتی درباره «هوش مصنوعی و اخلاق پژوهش» به ارایه بحث پرداخت.
دکتر رحمتی هدف بحث خود را معرفی محورهای اصلی موضوع هوش مصنوعی و اخلاق پژوهش عنوان کرد و مخاطبان این بحث را اخلاق پژوهان هوش مصنوعی و کلیه افراد و نهادهایی که درباره هوش مصنوعی یا با استفاده از هوش مصنوعی تحقیق میکنند دانست و گفت طرح کلی حاضر زمینه ساز تحقیقات بیشتر خواهد در این زمینه خواهد شد.
دوشنبه ۲ بهمن ۲
نشست علمی: تزاحم اخلاقی در شبکه های اجتماعی؛ از چالش تا تصمیم
در بررسی های مربوط به اخلاق در فضای مجازی، یکی از مهم ترین و جدی ترین چالش ها بحث «تزاحم اخلاقی» است. تزاحم اخلاقی یعنی قرار گرفتن شخص، در برابر انتخاب دو یا چند وظیفه اخلاقی که انجام همه آنها برای او مقدور نیست لذا سر دوراهه یا تزاحم قرار میگیرد.
همه افرادی که به گونه ای با فضای مجازی درارتباطند دچار تزاحم اخلاقی میشوند عنوان کرد که پاسخگویان به فضای مجازی هم میتوانند دچار این تزاحم شوند. این تزاحم پیامدهایی چون تردید و تحیر در مرحله عمل و آزردگی روحی و عذاب وجدان را برای فاعل اخلاقی به دنبال دارد.
چهارشنبه ۲۷ دی ۲
قبلی
46
47
48
49
50
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار