چهل و هشت
...
لزوم مواجهه خودباورانه و انتقادی با فلسفه غرب
لزوم مواجهه خودباورانه و انتقادی با فلسفه غرب
اندیشوران جامعه ما در مواجهه با فیلسوفان و #فلسفه_غرب، بایستی نگاهی #انتقادی و سنجشگرانه داشته باشند. یعنی در مقابل آنان نه «خودباخته» شوند نه «خودشیفته».بلکه #خودباوری داشته باشند.
از آن فلسفه ها استفاده کنند ولی اولا آنها را وحی مُنزَل ندانند،ثانیا از سنت فلسفی #ایرانی و #اسلامی خود هم غافل نشوند.
حسینعلی رحمتی
29 فروردین 1404
جمعه ۲۹ فروردین ۴
عکس ها و تصاویر حسینعلی رحمتی
تصاوير
گالری تصاویر
ویدیوهای «بررسی اخلاقی شبکه های اجتماعی»
چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
زن معاصر ایرانی و سه گانه اندیشوری/کنشگری/ راهبری اخلاقی فضای مجازی (۱)
فضای مجازی عرصه نوینی است که زنان و دختران امروز ایران بخش قابل توجهی از کاربران آن را تشکیل میدهند و از این طریق در حال تجربه ای جدید هستند. این فضا برای آنان، به ویژه نسل جوان شان، نه صرفا ابزار ارتباط، بلکه زیست جهانی است که در آن زندگی میکنند، مراودات خود را شکل میدهند، هنجارهای مد نظر خود را ترویج یا هنجارهای موجود را به نقد میکشند. از این رو همه افراد و نهادهایی که به نوعی متصدی سیاستگذاری، برنامه ریزی، و تبلیغ و ترویج فرهنگ و اخلاق و تربیت جامعه امروز ایران، به ویژه در حوزه زنان، هستند چاره ای جز این ندارند که فضای مجازی را از این منظر به صورت واقع بینانه بررسی و به طور منصفانه تحلیل کنند. در غیر این صورت، امکان هم فکری، هم افقی و هم سخنی با جامعه زنان را پیدا نخواهند کرد.
يكشنبه ۲۰ اسفند ۲
برای تقویت «صندوق ذخيره اخلاقی جامعه» چه باید کرد؟
از منظر انديشه اسلامي همه افراد در صيانت از مرزهاي اخلاقي و معنوي جامعه مسووليت و وظيفه دارند. از آن جا که هر جامعه ای که دین در اداره آن نقش جدی دارد و شهروندان آن هم انسان های دین دار هستند بیش از جوامع دیگر، مسئله اخلاق را به عنوان یک هدف بنيادين براي خود مطرح میکند، از این رو از مدیران و شهروندان چنین جامعه ای هم طبیعتا بیش از مدیران یا شهروندان جوامع دیگر انتظار میرود که به فضائل اخلاقی مقید باشند. در چنین جامعه ای، اخلاق در واقع ضامن موفقیت و کارآمدی مدیران و رشد و تعالی مردم است. لکن سوالی که پیش میآید این است که برای تقویت هر چه بیشتر اخلاق در چنین جامعه ای چه باید کرد؟ موارد زیر برخی از راه کارهایی است که به نظر میرسد در این زمینه میتواند موثر واقع شود:
شنبه ۱۲ اسفند ۲
🌺 انتظار مسوولیت پذیر؛ انتظار مسوولیت گریز
در نگرش اسلامی هر کس به سهم خود و میزان وُسع و توانی که دارد مسوول است و مورد مواخذه قرار میگیرد. انتظار مورد دفاع در فرهنگ اسلامی انتظاری است که انسان را مسوول و متعهد و پر تلاش ولی امیدوار تربیت میکند. انتظاری است که به شخص اطمینان میدهد جهت کلی حرکت تاریخ در نهایت به سوی خیر و فلاح و رستگاری و شکوفا شدن استعدادهای انسان است.
شنبه ۵ اسفند ۲
ورود دیرهنگام و ناکافی به اخلاق فناوری اطلاعات
ورود دیرهنگام و ناکافی به اخلاق فناوری اطلاعات
✍️ حمید بُردخونی
هنگام نگارش پایاننامه، کتاب مأخذشناسی اخلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات (https://ketabeqom.com/bookinfo/%D9%85%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%82-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D8%A7%D8%AA-%D9%80.../27583) را خریدم. هنگام مطالعهی منابع نوشتاری (مکتوب)، سه تاریخ را یادداشت کردم:
۱) منابع مکتوب قبل از ورود اینترنت به ایران
۲) منابع مکتوب بعد از ورود اینترنت تا [آغاز به کار وبلاگها یا] نقطهی آغاز رسانههای اجتماعی (۱۳۶۸- ۱۳۸۱)
۳) منابع مکتوب بعد از ۱۳۸۱
چهارشنبه ۲ اسفند ۲
با سلبریتی ها چه کنیم که پشیمان نشویم؟
بخواهیم یا نخواهیم سلبریتی ها امروزه جزو گروه های مرجع جامعه شده اند و بعید است با چند تذکر و تهدید و تنبیه میدان را خالی کنند. بنابراین، معقول ترین کار آن است که ما شهروندان عادی و کاربران معمول فضای مجازی با نگاهی واقع بینانه یک بار برای همیشه تکلیف خودمان را با این افراد روشن کنیم تا از ناحیه آنها دچار ضرر و زیان های مادی و معنوی نشویم.
شنبه ۲۸ بهمن ۲
قبلی
46
47
48
49
50
بعدی
آمار سایت
مشاهده کامل آمار