حوزه‌‌‌‌های علمیه؛ نسل جدید، زبان جدید (قسمت 4 و پایانی)

...
۱۴۰۱/۸/۳۰ دوشنبه
(0)
(0)
حوزه‌‌‌‌های علمیه؛ نسل جدید، زبان جدید (قسمت 4 و پایانی)
حوزه‌‌‌‌های علمیه؛ نسل جدید، زبان جدید (قسمت 4 و پایانی)

🔻‌ز) به کارگیری ادبیات مناسب برای گفت وگو با جوانان:
مبلغانی که با ادبیات نسل جدید آشنایی بیشتری داشته باشند و در تبلیغ آموزه های دینی از بیانی مناسب و جذاب استفاده کرنند در ایجاد ارتباط با این نسل و تبلیغ دین کامیاب ترند. به نظر می‌رسد این آموزه قرآنی که دعوت به سوی خداوند بر اساس حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن را سفارش می‌کند (نحل، آیه 125) یا به پیامبر (ص) یادآور می‌شود که نرمخویی تو باعث جذب دیگران به سوی تو شده و اگر درشتخو بودی از اطرافت پراکنده می‌شدند (آل عمران، آیه 159) ناظر به اهمیت و تاثیر نوع بیان در القای پیام است. نسل امروز بیش از گذشتگان شیفته تصویر رحمانی از دین است. از این رو جمال جمیل خداوند و چهره رئوف و «رحمة للعالمین» پیامبر خدا و پیشوایان دینی، بهتر در جام جانش نقش می‌بندد.

🔻‌ح) نگاه کرامت مند به نسل جوان:
نوع نگاه افراد به یکدیگر در رعایت این امر تاثیر فراوان دارد. از منظر بحث حاضر، سیره عملی و نظری پیشوایان دینی و نوع نگاه آنها به انسان ها، حتی افراد خطاکار، بسیار آموزنده است. خداوند پیامبر خویش را کسی می‌داند که از خود مردم است، رنج دیگران برایش بسیار سنگین است ولی در عین حال با مومنان رئوف و مهربان است (توبه، آیه 128). مبلّغی که نه از دید بالا به پایین و خود همه چیز دان یا دید خطا نگر و مجرم اندیش، بلکه با نگاهی محبت آمیز و کرامت اندیش و دوستانه با جوانان برخورد کند در واقع کلید گشایش قفل دلهای آنان را به دست آورده است. این نوع نگاه است که به خودی خود تربیت کننده است و باعث رشد و تعالی می‌شود.

🔻‌ط) بهره گیری از راه های نوین انس و ارتباط با جوانان:
هر نسلی برای خود فضای گفتمانی و گفتاری ویژه ای دارد. از آنجا که زبان به معنای عام آن وسیله ای برای ایجاد ارتباط است، شناخت و استفاده درست از آن در ایجاد همدلی و انس با نسل جدید موثر است. بدیهی است با توجه به شرایط نوپیدای دنیای امروز و تحولات نسلی ایجاد شده در جامعه ما، امروزه نمی‌توان به راه های پیشین و کانال های قبلی ارتباط با جامعه، به ویژه نسل جوان، بسنده کرد. به نظر می‌رسد تلاش مداوم برای شناخت هر چه بیشتر این فضای گفتمانی و زوایای آن و یافتن راه های نوین برای ایجاد ارتباط با نسل جدید، امروزه بیش از پیش ضرورت خود را نشان می‌دهد.
امروزه استفاده از ابزارهای مورد استفاده جوانان، مثل اینترنت و امکانات اینترنتی، می‌تواند در کنار شیوه های سنتی، یاریگر حوزویان برای ارتباط با جوانان باشد. آنان گلایه ها و دغدغه ها و انتقادهایی را درباره حوزه و حوزویان دارند. ایجاد نشست های حضوری، انتشار نشریات مناسب و جذاب و به کارگیری امکاناتی چون شبکه های اجتماعی رخی از راه هایی است که می‌تواند حرف ها و دغدغه ها و دیدگاه های روحانیان و جوانان نسل جدید را به یکدیگر منتقل نماید. به باور و تجربه نگارنده، برخی از این گلایه ها یا ناهمدلی ها ناشی از همین دور بودن هاست.

پایان

🔹نشر اولیه: 1385
بازنشر: 30 آبان 1401

حسینعلی رحمتی

 

قسمت اول این مطلب

قسمت دوم این مطلب

قسمت سوم این مطلب

 

 

♈️@harahmati

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
آمار سایت
مشاهده کامل آمار