

انگشتی که کلیک می کند را گاز نگیریم
فضای مجازی دنیایی بسیار جدید، پیچیده و عجیب و غريب را برای ما درست کرده است. آدمیزادی که روزی برای قدرت نمایی به سرمايه بانکي يا زور بازویش دل خوش بود و عضلات پیچیده اش را به رخ دیگران می کشید حالا فقط نیازمند آن است که با انگشت خود ضربه ای ساده و آرام بر روی صفحه گوشی خود بزند؛ مطلبی را تولید کند، فایلی را برای دیگران ارسال نماید، ویدیویی را ببیند، تصویری را مشاهده کند، و خلاصه جهانی را با سرانگشت خود بچرخاند.
شنبه ۴ اسفند ۹۷
«مولي راسل» شاید نام مستعار يکي از دختران ما باشد
اگر شما هم از کسانی هستید که دختر یا پسر نوجوان تان در فضای مجازی حضور دارد و بی توجه به این که در این فضا چه چیزهایی را می بیند یا می خواند سرگرم کار و زندگی خودتان هستید، متاسفانه باید گفت این احتمال وجود دارد که مانند والدین «مولی راسل» زمانی متوجه مشکل فرزندتان شوید که کار از کار گذشته و پشیمانی سودی نداشته باشد.
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۹۷
پدر و مادر عزيز، لطفا جاهاي خالي اين خبر را شما پر کنيد، پيش از آن که دير شود
با وجود اين که موضوعات فراواني براي نگارش مطلب درباره اخلاق فضاي مجازي دارم و سعي مي کنم در انتشار آنها عجله نکنم؛ گاه به خبرهايي بر می خورم که موجب مي شود اين قرار را به هم بزنم؛ به ويژه خبرهايي که مربوط به سوءاستفاده از اعتماد و سادگي نوجوانان و جوانان، و به طور خاص دختران، و فريب و اذيت و آزار، و گاه متاسفانه قتل آنهاست. مطلب زير يکي از آن خبرهاست.
آيا شما هم يک ویندو شاپر فجازی هسيتد؟
ویندو شاپر window shopper به کسانی می گویند که کارشان پرسه زنی در بازار، تماشای ویترین مغازه ها و پرسیدن قیمت ها است بدون این که واقعا قصد خرید داشته باشند؛ آن هم نه به خاطر بی پولی بلکه بیشتر برای مشغولیت، سرگرمی و وقت گذرانی. با شکل گیری فجازی، و به ویژه گسترش شبکه های اجتماعی، ویندو شاپینگ مجازي (Online Window Shopping) هم به یک معضل اخلاقی تبدیل شده است. آنچه مسئله «وب / ول گردی»هاي بي حاصل را در اين فضا تشدید می کند، نامحسوس بودن نشانه ها و فراگیر بودن آن است. چرا که فقط یک گوشی تلفن می خواهد و مقداری شارژ اینترنت. همین هم موجب می شود که افراد متوجه ابتلای خود به اين مسئله نشوند و در نتیجه برای درمان آن هم اقدامی نکنند.
يكشنبه ۷ بهمن ۹۷
آیا ممکن است ماشین های هوشمند مقلد الگوهای معرفتی و رفتاری سازندگان خود شوند؟
«آموزش ماشین» (Machine Learning) شاخه ای از هوش مصنوعی (Artificial Intelligence= AI) و مبتنی بر این ایده است که سیستم ها توانایی این را دارند که با استفاده از داده ها آموزش ببینند، الگوسازی کنند و با کمترین میزان دخالت انسان، تصمیم گیری کنند. اما مسئله ای که در این جا مطرح می شود آن است که از آنجا که این ماشین ها به واسطه داده هایی که انسان در اختیار آنها قرار می دهد آموزش می بینند و از رفتارهای انسان الگوسازی می کنند، این احتمال جدی وجود دارد که دارای جهت گیری های معرفتی و رفتاری تولیدکنندگان خود (که مثلا اروپایی و سفیدپوست هستند) شوند و نسبت به افراد غیراروپایی یا غیرسفید پوست، تصمیم ها و رفتارهای تبعیض آمیز اتخاذ کنند. این موضوع قرار است سال 2019 در هفدهمین میزگرد سالانه اخلاق اطلاعات (Information Ethics) دانشگاه شمال شرق Northeastern University آمریکا مورد بررسی قرار گیرد.
سه شنبه ۲ بهمن ۹۷
05:54:53
07:26:15
12:20:00
17:12:25
17:33:24