🕌 حوزه های علمیه و افق امیدوارانۀ پیش رو در هوش مصنوعی
🔹بارها گفته ام که اگر در کشور ما فقط یک نهاد قرار باشد به مسائل اخلاقی هوش مصنوعی و فضای مجازی توجه کند، حوزه های علمیه است؛ چرا که تحقیق و ترویج (و البته عمل به) آموزه های اخلاقی جزو وظیفه ذاتی این نهاد است. لازمه این کار آن است که موضوع از سوی حوزویان جدی گرفته شود.
🔹 تا جایی که اطلاع دارم خوشبختانه در دو سه سال اخیر حوزه های علمیه ورود خوب و جدی به عرصه هوش مصنوعی داشته اند. در این راستا ستاد فناوری های هوشمند حوزه تشکیل شده، درس های فقهی و فلسفی هوش مصنوعی ارائه گردیده و هر روز شاهد برگزاری یک کارگاه یا نشست در این زمینه در حوزه های شهرستان های مختلف هستیم. مدیر حوزه های علمیه نیز مراکز حوزوی را ملزم کرده تا برای برنامه های خود حتما «پیوست» هوش مصنوعی درنظر بگیرند.
🔹 نویسنده خود برای خوهران و برادران طلبه دوره های اخلاق پژوهی هوش مصنوعی برگزار کرده است، و طلاب علاقهمند به پژوهش دراین زمینه رو به ازدیادند. هرچند البته هنوز به مباحث اخلاقی هوش مصنوعی، آنگونه که نیاز است ورود نشده است.
📌 همه این فعالیت ها افقی روشن از توجه حوزه های علمیه به هوش مصنوعی را نشان میدهد؛ هرچند البته باآسیب شناسی باید کاستی هایش برطرف شود.
حسینعلی رحمتی
6 اسفند ۱۴۰۳
💥«اندکی اندیشه» ضرر ندارد
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |