⚫️ اعتیاد مجازی؛ چالش فراگیرِ انسان عصر فناوری اطلاعات
✍🏼 ایمان تات داودآبادی
🔸فضای مجازی دارای جاذبههای فراوانی است که میتواند، بهویژه نوجوانان را ساعتها درگیر خود کند؛ به گونه ای که دوری از آن برایشان دشوار و آزاردهنده باشد. تداوم این روند منجر به نوعی اعتیاد میشود و فرد به طور ناخودآگاه زمان زیادی را صرف وبگردی بی حاصل میکند که جز اتلاف وقت و سرمایه ثمری ندارد.
🔸 برای حل این معضل چه باید کرد؟ در سخنان امام علی(ع) دستورالعملی وجود دارد که در این زمینه به کار میآید. ایشان میفرماید: «انسان مومن باید اوقات خود را سه قسمت کند: بخشی را برای عبادت، بخشی را برای کار و تلاش، و بخشی را هم برای لذت های حلال» («لَمُؤْمِنِ ثَلَاثُ سَاعَاتٍ؛ فَسَاعَةٌ يُنَاجِي فِيهَا رَبَّهُ، وَ سَاعَةٌ يَرُمُّ مَعَاشَهُ، وَ سَاعَةٌ يُخَلِّي بَيْنَ نَفْسِهِ وَ بَيْنَ لَذَّتِهَا فِيمَا يَحِلُّ وَ يَجْمُلُ»).
🔸 براساس این الگو، هر کاربر فضای مجازی باید با مدیریت زمان، از وقت خود به صورت متعادل برای یادگیری، تعامل با دیگران، حضور در کنار خانواده و مانند آن بهره ببرد.
📌 اگر خودمان و فرزندانمان را با این سبک زندگی عادت دهیم تا حد زیادی میتوانیم از آلودگی به رذیلت اخلاقی اعتیاد مجازی در امان بمانیم.
۱ فروردین ۱۴۰۴
#گزین_گویه_های_اخفایی
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |