پروژه قرآنی استاد مطهری و چگونگی تداوم آن در اخلاق اندیشی فضای مجازی

...
۱۴۰۳/۲/۲۳ یکشنبه
(0)
(0)
پروژه قرآنی استاد مطهری و چگونگی تداوم آن در اخلاق اندیشی فضای مجازی
پروژه قرآنی استاد مطهری و چگونگی تداوم آن در اخلاق اندیشی فضای مجازی

به منظور گرامی داشت یاد استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم جشن بزرگداشت مقام استاد توسط «انجمن علمی علوم قرآن و حدیث» دانشگاه قم با حضور اساتید و دانشجویان علوم قرآن و حدیث، روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ در این دانشگاه برگزار گردید.

در این نشست دکتر حسینعلی رحمتی، عضو هیات علمی گروه اخلاق کاربردی پژوهشکده قرآن و حدیث، با موضوع «پروژه قرآنی استاد مطهری و چگونگی تداوم آن در اخلاق اندیشی فضای مجازی» به ارایه سخن پرداخت. ایشان در ابتدا هدف از این بحث را معرفی اجمالی جایگاه قرآن در منظومه فکری و عملی استاد مطهری، تاکید بر لزوم تداوم تلاش های ایشان در زمینه بهره گیری از قرآن و احیای قرآن در جامعه، به ویژه در باب اخلاق و آشنایی با کارکردهای فضای مجازی دراین زمینه عنوان کرد.

این محقق اخلاق فناوری اطلاعات اشاره به این مطلب که مخاطبان این بحث اساتید، دانشجویان و طلاب رشته قرآن و همه مبلغان دینی و مروجان اخلاق به ویژه در فضای مجازی هستند، اضافه کرد نگاهی به کارنامه قرآنی استاد مطهری نشان می‌دهد ایشان به قرآن چند رویکرد داشته است: ۱. منبع اندیشه ورزی دینی و اخلاقی، ۲. ابزاری برای پاسخگویی به نیازهای زمان، ۳. تلاش برای احیای قرآن در جامعه،‌۴. تفسیر قرآن، ۵. انس با قرآن در زندگی شخصی.

دکتر رحمتی با اشاره به این نکته که بهترین تجلیل از یک استاد، شناخت و بازبینی و تداوم پروژه فکری اوست، اضافه کرد که بنابراین با توجه به نیاز امروز جامعه، دانشجویان و طلاب باید از ابزارهای نوین امروزی مثل «فضای مجازی و هوش مصنوعی» برای تداوم کارنامه قرآنی استاد مطهری استفاده کنند. ایشان مزایای فضای مجازی و هوش مصنوعی را فراگیری جهانی، فرامرزی بودن، چند رسانه ای بودن، فرازبانی بودن بیان کرد و گفت: به عنوان مثال، هوش مصنوعی می‌تواند خود قرآن یا تفسیر آن را به هر زبانی که خواستید ترجمه کند یا به سوالات قرآنی مخاطبان پاسخ گوید. آقای رحمتی در ادامه موارد زیر را به عنوان برخی از کارکردهای فضای مجازی و هوش مصنوعی برای تداوم پروژه قرآنی استاد مطهری، از منظر ارتباط با اخلاق، معرفی کرد:

۱.استفاده از قرآن به عنوان منبع معرفت برای پژوهش های اخلاقی پیرامون فضای مجازی و هوش مصنوعی

۲.تبیین اصول و وظایف اخلاقی هریک از مرتبطان با فضای مجازی با استفاده از قرآن

۳.بهره گیری از قرآن برای تدوین نظام اخلاقی اسلام در باب فجازی

۴.پاسخ به سوالات، شبهات و چالش های مربوط به قرآن و اخلاق قرآنی

۵.فراگیر کردن وحدت اسلامی بین مذاهب اسلامی بر محور قرآن و اخلاق

۶.ترویج و تبلیغ آموزه های اخلاقی قرآنی در قالب های متعدد و متنوع موجود در فضای مجازی

۷.ایجاد یا مشارکت در رویدادهای جهانی برای دفاع از قرآن، اسلام و مسلمانان

دکتر رحمتی در پایان این نشست یادآور شد که البته رسیدن به اهداف بالا مستلزم توجه به برخی الزامات و بایسته ها است که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: ۱. داشتن وسعت نگاه و دید جهانی ۲. شناخت مناسبات حاکم بر فضای مجازی و هوش مصنوعی ۳.تربیت نیروهای متخصص و آشنا با اخلاق، قرآن، و فضای مجازی 4. پرهیز از کارهای سطحی و شعاری.

 

گزارش از: ناهید مُلمّعی خوزانی

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
آمار سایت
مشاهده کامل آمار