آنچه تقدیم شما میشود بخشی از پروژه پژوهشی نگارنده درباره اخلاق فناوری اطلاعات است و سعی شده در قالب طنز، فرمان هایی را برای اخلاقی زیستن در فضای مجازی تقدیم علاقه مندان کند.
🔻 تذکر: مسوولیت هرگونه بی توجهی به صنعت وارونه گویی در این فرامین بر عهده مخاطب گرامی خواهد بود.
فورواردکنندگان محترم!
1. اگر کسی گفت در ارسال مطالب باید حریم خصوصی دیگران را مراعات کنید، بدانید که دشمنی است در لباس دوست. با برهان قاطع به او بگویید مگر فجازی حمام است که خصوصی و عمومی داشته باشد.
2. بهترین شغل دنیای مجازی را دارید. قدر آن را بدانید، چرا که حاصل تلاش دیگران را مفت مصرف میکنید. امثال شما در فضای مجازی بسیارند. پس خجالت نکشید. این که دیگران شما را «مفت خوار» یا «راحت طلب» بنامند چیزی از ارزش های تان کم نمیکند.
3. به هر تعداد و پی در پی برای دیگران مطلب فوروارد کنید. فضای مجازی ارث پدری شماست و انسان از ارث خود هر جور خواست استفاده میکند.
4. اصلا لازم نیست قبل از ارسال یک خبر، راست و دروغ بودن آن را بررسی کنید؛ مخصوصا اگر مربوط به رقبای سیاسی یا شغلی تان باشد. بگذارید دیگران خودشان بررسی کنند. همه زحمت ها را که شما نباید بکشید.
5. هنگام فوروارد مطلب اصلا لازم نیست لینک های درج شده در داخل یا خارج پیام را کنترل کنید که مبادا یک سایت غیراخلاقی را ناخواسته به دیگران معرفی کرده باشید. نخیر. وظیفه شما فقط ارسال مطلب است. دیگران دندشان نرم، چشم شان را درویش کنند.
6. از هر مطلبی خوشتان آمد بلافاصله آن را برای همه گروه ها ارسال کنید. مبادا سن و سال و علایق (و خدای ناکرده، نیاز) مخاطب را در نظر بگیرید. همین که شما خوش تان آمده کافی است.
7. اصلا مراعات وقت دیگران را نکنید و هر وقت میل تان کشید مطلب را فوروارد کنید. این که زمان استراحت یا کار دیگران است، مشکل خودشان است و به شما مربوط نیست.
8. اگر کسی به شما گفت عادت به فوروارد مطالب دیگران موجب خشک شدن چشمه خلاقیت در تولید محتوا برای فضای مجازی میشود، بلافاصله او را در «بِلَک لیست» خود قرار دهید. مطمئن باشید به پشتکار شما حسادت میکند.
9. مراعات «مالکیت معنوی» را از ذهن تان دیلیت کنید، و مطالب دیگران را با حذف نام و آدرس نویسنده فوروارد کنید. اگر به اسم خودتان هم ارسال کردید که چه بهتر. فضای مجازی سفره پهنی است که همه سر آن نشسته ایم. زشت است که دنبال من و تو کردن باشیم.
10. فامیل خود را به «فورواردچی» تغییر دهید تا اگر مشغولیت در فجازی به شما فرصت فرزندآوری داد، نام نیک تان از طریق فرزندان تان جاودانه بماند. حیف است که با مرگ شما (دور از جان) زحمات تان فراموش شود.