ظاهرا فقط همین لباس زیباست نشان آدمیت !

...
۱۳۹۸/۴/۲ یکشنبه
(0)
(0)
ظاهرا فقط همین لباس زیباست نشان آدمیت !
ظاهرا فقط همین لباس زیباست نشان آدمیت !

♦️ ظاهرا فقط همین لباس زیباست نشان آدمیت !

 

🔻در چند روز گذشته فيلم کوتاهي در شبکه هاي اجتماعي منتشر شد که نه تنها براي علاقه مندان به محيط زيست که براي هر انسان با وجداني آزاردهنده بود. در اين ويديو چند نفر از هم وطنان مان توله خرس مجروحي را که از ارتفاعات پرتاب شده با سنگ مورد حمله قرار داده اند،‌ به گونه اي که اين حيوان ساعاتي پس از نجات از دست حمله کنندگان، تلف شده است. مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در مراسم تقدیر از يک بانوي علاقه مند به محيط زيست که به حمله کنندگان اعتراض و ظاهرا فيلم را منتشر کرده، گفته است اين کار بسيار اثرگذار بود و موجب حساسيت مردم و مسوولان نسبت به اين موضوع شد (سایت باشگاه خبرنگاران جوان، 29 خرداد 1398).

 

1. در اين که اذيت و آزار حيوانات و آسيب رساندن بي دليل به آنها کاري غيراخلاقي است ترديدي وجود ندارد. اين موضوع هم مورد تاييد وجدان اخلاقي انسان است هم مورد تاکيد دين. امام علي(ع) در خطبه 167 نهج البلاغه مي فرمايد آدمي نه تنها نسبت به رفتار خود با بندگان خدا،‌که در مورد چگونگي برخورد با حيوانات هم مسوول است. در منابع ديني ما درباره رفتار درست با حيوانات بسيار سفارش شده تا جايي که حتي از فحاشی به آنها هم نهي شده است (براي اطلاع بيشتر بنگريد به کتاب «حقوق حیوانات در اسلام»، نوشته ابوالقاسم مقیمی حاجی، انتشارات نورالسجاد). بنابراين، احساس مسووليت شهروندان در ممانعت از آزار حيوانات و اطلاع رساني درباره آن، کاري ارزشمند و اخلاقي است، و همان گونه که مشاهده کرده ايم، به مرور زمان موجب فرهنگ سازي در اين زمينه مي شود.

 

2. انتشار تاثيرگذار ويديوي اين حادثه در شبکه هاي اجتماعي براي چندمين بار نشان داد که اين شبکه ها تا چه اندازه مي توانند در خدمت آسيب شناسي و اصلاح رفتارهاي فردي و اجتماعي ما، کمک به رشد و تربيت اخلاقي و افزايش آگاهي جامعه و پيش گيري از رذائل اخلاقي باشند (همان چيزي که در ادبيات اخلاقي اسلام باعنوان «امر به معروف و نهي از منکر» معرفي شده است). همچنين تاييدي بود براين که کاربران اين شبکه ها به عنوان «شهروند – خبرنگاران» حاضر در هر صحنه، چگونه مي توانند با کمترين امکانات، بدون تحميل هزينه بر بيت المال، و در سريع ترين زمان ممکن، به ياري مديران و مسوولان جامعه بشتابند و آنان را در ايفاي وظايف شان ياري نمايند. مشابه اين کار را بارها هنگام حوادثي چون سيل و زلزله هم مشاهده کرده ايم.

 

3. در دنياي امروز شبکه هاي اجتماعي به عنوان يک بازيگر موثر و غيرقابل حذف در حال ايفاي نقش هاي مختلف هستند، و به موازات گسترش کمي و کيفي شان، طبيعتا کارکردهاي مفيد آنها نيز افزايش مي يابد. بنابراين، بر مديران جامعه است که با افزايش امکان دسترسي شهروندان به اين شبکه ها، و جلب اعتماد، افزايش سواد رسانه اي و تقويت مسووليت اخلاقي کاربران، از مواهب بي سابقه فضاي مجازي براي حکمراني مطلوب و خدمت به مردم استفاده کنند.

 

 

حسينعلي رحمتي

28 خرداد ۱۳۹۸

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
آمار سایت
مشاهده کامل آمار