☘️🌺. سومین کنفرانس بین المللی "عدالت و اخلاق" به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور محققان داخلی و خارجی در روزهای ۲۶ و ۲۷ فروردین برگزار گردید.
عنوان مقاله ای که از سوی بنده ارایه شد عبارت بود از ""گفتمان رضوی؛ الگوی گفتوگوی اخلاقی و همزیستی عادلانه ادیان و مذاهب در دنیای امروز""
در این جا چکیده مقاله و فایل صوتی آن جهت اطلاع علاقه مندان تقدیم میشود.
چکیده
تعامل و گفتوگوی رهبران و پیروان ادیان و مذاهب گرچه امری بی سابقه نیست ولی امروزه به دلایلی چون انجام کارهای غیراخلاقی و غیرعقلانی به نام دین و مذهب در نقاط مختلف دنیا، و تشدید هجمهها علیه دین و دین داری از سوی دیگر، ضرورتی دوچندان یافته است. این گفتوگوها میتواند تا اندازه زیادی موجب کاهش سوءاستفاده یا سوءبرداشت از دین، کاهش نزاعهای بی حاصل، رفع کدورت از چهره دین، و کاهش درد و رنج انسانها شود. از نظرگاه مقاله حاضر، گفتوگو و تعامل ادیان و مذاهب، هم فعلی اخلاقی است هم بایستی با مراعات اخلاق گفتوگو و در یک فضای گفتمانی مبتنی بر عناصر مشترک و همگن انجام شود. مقاله حاضر با این پیشفرض که با بهره گیری از سیره امام رضا(ع) در مناظره و گفتوگو میتوان یک مدل (پارادایم) اخلاقی برای گفت وگوهای بین ادیانی و درون ادیانی طراحی کرد، ضمن تبیین مبانی این الگو، بیست درس و نکته اخلاقی درباب مناظره و گفتوگو را از سیره رضوی استخراج کرده است. مقاله در دو بخش سامان یافته است. در بخش اول ضرورتهای اخلاقیِ گفتوگوی ادیان بیان شده، و در بخش دوم درسها و اصولی که از مناظرات رضوی برای گفتوگوی ادیان و مذاهب در عصر حاضر کاربرد دارد به تفصیل بیان گردیده است. در پایان نیز به طور مختصر به مبانی این مدل گفتوگویی و چالشهای فراروی اجرای آن اشاره شده است.
واژگان کلیدی:
گفت وگو و مناظره؛ سیره اخلاقی امام رضا(ع)؛ گفتوگو در اسلام؛ روش نقد اندیشه ها؛ تعامل عادلانه ادیان.
باسلام و تشکرسایت شما بسیار عالی است. چون به موضوعات جدیدی میپردازید. شما متنی در مورد فلسفه تطبیقی هم دارید
پاسخ مدیر سایت
سلام علیکم تشکر ا ز لطفتان درباره فلسفه تطیبقی به منابع زیر میتوانید مراجعه کنید:1 . دکتر رضا داوری اردکانی، فلسفه تطیبقی چیست؟، انتشارات سخن 2. دکتر مهدی منفرد، مقاله فلسفه تطبیقی چیست؟، مجله پژوهش های فلسفی کلامی، در ادرس زیر:http://pfk.qom.ac.ir/article_541_21.html3. دکتر بیوک علیزاده، مقاله فلسفه تطبیقی: مفهوم و قلمرو آن، مجله پژوهشنامه فلسفه دین، در ادرس زیر:http://nameh-i-hikmat.journals.isu.ac.ir/article_1222_289.html4. دکتر حسین کلباسی اشتری، مقاله فلسفه تطبیقی چیست و آیاد مراد از آن تنها تطبیق فلسفه ها است ?، روزنامه ایران، ادرس زیر:http://www.magiran.com/npview.asp?ID=2770395