🔴 عشقی که ابدی نیست (قسمت سوم)
#عشق_ابدی به مثابه نشانگانی از تحولات نسلی و تاثیر شبکههای اجتماعی
✍🏼 حسینعلی رحمتی
🔷 1. ساخت برنامه هایی از قبیل عشق ابدی، حضور برخی از جوانان ایرانی در آن، و از همه مهم تر، استقبال طیف قابل توجهی از جامعه ما از این برنامه ها نشان دهنده تغییر و تحولات فرهنگی، اجتماعی و حتی اخلاقی است که در بخش هایی از جامعه ایرانی شکل گرفته و به دلایلی روز به روز در حال گسترش است. بنابراین، همه افراد و نهادهای مرتبط با تعلیم و تربیت و اخلاق بایستی این نشانه ها را جدی بگیرند، ریشه یابی و آسیب شناسی کنند، و مشخص کنند علل و زمینه های این استقبال چیست. مجموع این کارها زمینه ساز مرحله مهم بعدی میشود که عبارت است از چاره اندیشی و ارایه راهکار برای کاهش تاثیرات مخرب این برنامه ها.
🔷2. برنامه هایی چون عشق ابدی میلیون ها بار در شبکه های اجتماعی دیده میشوند. هم توزیع هم استفاده هم استقبال از این گونه برنامه ها در بستر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی انجام میشود؛ آن هم شبکه هایی که همگی فیلتر شده اند. این مطلب نشان دهنده یک موضوع مهم دیگر است: در فضای امروزی جامعه ما، شبکه های اجتماعی، به ویژه شبکه های تصویر محور مثل اینستاگرام، یکی از عوامل موثر بر تربیت و شخصیت فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی و به طور کلی شکل دهی به سبک زندگی نسل امروز است. این شبکه ها هستند که میتوانند با ساخت برنامه هایی چون عشق ابدی، هنجارهای فرهنگی و اخلاقی و ارزش های دینی ما را به چالش بکشند، و افرادی را به عنوان الگو معرفی کنند که هیچگونه صلاحیتی ندارند، اما، متاسفانه مورد علاقه و استقبال نسل جدید قرار میگیرند.
🔷3. بنابراین، نهادهای مرتبط با فضای مجازی و سیاستگذاری فرهنگی و تبلیغ و ارشاد بایستی این عامل اثربخش را به عنوان یک واقعیت بپذیرند و به طور «منصفانه و واقع بینانه» با آن برخورد کنند. روشن است که این برخورد نمیتواند صرفا سلبی باشد، چرا که تجربه نشان داده تاثیر چندانی ندارد. برخوردها با شبکه های اجتماعی بایستی با لحاظ کردن جایگاه آنها در ذهن و ضمیر و زندگی نسل جوان باشد. این موضوعی است که در جای خود بایستی به تفصیل بررسی شود.
🔻ادامه دارد...
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |