🔻 آنچه تقدیم میشود بخشی از طنزنوشته هایی است که در ذیل پروژه مطالعاتی بنده در اخلاق فناوری اطلاعات تقدیم میشود و کامنت هایی طنازانه است در ذیل اخبار واقعی.
✅ قسمت 1) چون نیک نظر کرد پرِ خویش ...
خبری منتشر شده درباره دختر جوانی که یکی از مدل های تبلیغاتی در اینستاگرام بود. «وی در مراجعه به پلیس آگاهی تهران گفت: من چندین عمل جراحی زیبایی انجام داده ام و فالوئرهای زیادی در اینستاگرام دارم و یک مدل تبلیغاتی شناخته شده هستم. مدتی پیش یک پسر جوان برایم پیغام فرستاد و گفت صاحب یک شرکت است و از من خواست تا برای شرکت او تبلیغ کنم. او از من خواست تا برای صحبت درباره این موضوع به ملاقاتش بروم.وقتی عکسهای او را سوار بر ماشینBMW دیدم حرف هایش را باور کردم و فکر میکردم که پسر پولداری است به همین دلیل به محل قرار در مهرشهر کرج رفتم اما وقتی با پسر جوان روبهرو شدم فهمیدم چوپان و صاحب ۲۰۰ گوسفند است.» (سایت خبرآنلاین، 13 آذر 1398).
🤡 عرض شود که هرچند کار آن پسر غیراخلاقی و غیرقانونی بوده است، ولی خدمت این خانم باید گفت ایشان خدمت شما درس پس داده، و کار او در واقع آزمون عملی (و امتحان بیابانی) چیزهایی بوده که اساتیدی چون حضرتعالی به ایشان یاد داده اند. وقتی خودتان در صفحات اجتماعی برای جلب فالوئر و پرکردن جیب هر کاری را مجاز میدانید و کلاغ بخت برگشته را به جای قناری به دیگران معرفی میکنید عجیب نیست اگر آدم زِبِل و یکلاقبایی هم پیدا شود و خود را صاحب کارخانه، و پژو را به جای BMW جا بزند، که از قدیم گفته اند دست بالای دست بسیار است. تازه این بنده خدا دویست تا گوسفند داشته و با اتکای به آنها در صدد فریب شما بوده و ادعای ثروت کرده است (که با توجه به قیمت فعلی گوشت پر بی راه نگفته) ولی چه باید گفت درباره برخی از شاخ ها و پلنگ های فجازی که نه سواد درست و درمانی دارند نه اخلاق شایسته ای و نه هنر مشخصی، نه در گفتار و کردار خود حد ومرزی را مراعات میکنند و درباره عالم و آدم هم اظهار فضل میکنند. کسی که دیگران را فریب میدهد پیش از آن، خود را فریب داده است و چنین کوزه گری اگر به خاطر کثرت اعضا و کامنت فالوئرهای خود دچار اعتماد به نفس کاذب شد و در کوزه افتاد اول باید خود را سرزنش کند بعد دیگران را.
۱۰ مرداد ۱۳۹۹
دکترحسینعلی رحمتی